Na vorige week de derby van Battenoord te hebben gewonnen van Herkingen, mocht NTVV zich klaar maken voor een thuiswedstrijd tegen Melissant. Ondanks dat Y. Kievit, Karsbergen, Tdlohreg, Melaard en Lugtenburg (schorsing) niet konden spelen beloofde het een geweldige voetbalmiddag te worden onder zonnige weersomstandigheden. Met weer een aantal wijzigingen binnen de basis-elf van NTVV waren de zebra’s klaar om de strijd aan te gaan met de ‘geiten’.
De harde kern van NTVV was ook weer aanwezig vanaf minuut 1 en kwam nu zelfs met vuurwerk en trommels aanzetten dus kortom: alle ingrediënten voor een degelijke 3-punter waren aanwezig. Met de wind in de rug begon NTVV redelijk fel en scherp aan de eerste helft, het duurde dan ook niet lang tot het doelpunt voor NTVV viel. Na 7 minuten te hebben gespeeld wist Noteboom na een goede aanval de bal aan Knops mee te geven die vervolgens zijn man wist uit te kappen en daarna heel koel de bal in de korte hoek schoot en zo NTVV op een 1-0 voorsprong zette. NTVV was zeker de betere ploeg alleen was het wel vaak te gehaast en rommelig aan de bal. Toch wist Melissant er mede door de tegenwind niet doorheen te voetballen. Bij vlagen wist NTVV er goed uit te komen met name over de flanken, zo werd Knops weggestuurd en wist de bal perfect mee te geven aan Noteboom die goed het overzicht hield en de bal breed lag op meegelopen E. Roijers, helaas wist laatstgenoemde niet te profiteren van de perfect uitgespeelde aanval.

Alleen uit standaardsituaties wist Melissant heel af en toe gevaarlijk te worden, maar 100% kansen werden dit niet. Ook NTVV wist uit standaardsituaties voor gevaar te zorgen, zo werd er een perfect aangesneden voorzet gegeven die bijna door goed mee opgekomen Hotting binnen werd gekopt, alleen was het een verdediger van Melissant die z’n hoofd ertegenaan zette en zo voor een eigen doelpunt tekende. Zo stonden de paradepaarden vlak voor rust voor met 2-0 en had het zelfs al 3-0 of 4-0 kunnen staan als de zebra’s af en toe iets zorgvuldiger hadden geweest. Zo floot de scheidsrechter na een goede 1e helft van NTVV, bij vlagen goed voetbal en mooie aanvallen, maar toch ook vaak rommelig in het spel.
In de rust benoemde trainer Marius Hotting ondanks dat er ook genoeg dingen nog fout gingen dat hij tevreden was over het spel van de 1e helft en met de 2-0 voorsprong. De focus werd snel weer op de 2e helft gelegd omdat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was en Melissant nu ook de wind in de rug zou hebben en dus gevaarlijker kan worden. Aanvoerder G. Kievit kon door een opgelopen kwetsuur niet verder en werd vervangen door Wagemaker.
Eenmaal begonnen aan de 2e helft werd NTVV eigenlijk vanaf het begin teruggedrongen op eigen helft en wist het er niet meer uit te komen. De formatie van NTVV was de eerste 10 minuten volledig ontregeld en zo waren er een paar gevaarlijke opeenvolgende momenten achter elkaar voor het doel van NTVV.

Zo liet een tegendoelpunt niet lang op zich wachten en kon een vrije trap worden onderschept door J. Roijers alleen lag de bal daarna panklaar voor een aanvaller van Melissant die de bal dan ook onberispelijk binnen schoot. De 2e helft was dus nog maar 5 minuten bezig en NTVV beschikte dus nog maar over een 2-1 voorsprong en moest dus oppassen.

Zo’n 15 minuten na rust werd Groenendijk eruit gehaald voor Kom, een verdedigende wissel dus. Melissant speelde de 2e helft ook met 4 aanvallers dus kwam Kom in principe naast back Buijs te voetballen en werd er heel verdedigend gevoetbald en probeerde NTVV er af en toe heel snel uit te komen en Knops, Wagemaker of Noteboom weg te sturen. Voor NTVV was het echt wachten en hopen op de 3-1 omdat het zo nog zomaar mis kon gaan en dus was daar een beetje uit het niets, een afgeketste aanval die voor de voeten van Knops terecht kwam en de bal met links de goal in volleerde en de Kopernicus gladiatoren op een 3-1 voorsprong zette. Hierna gebeurde er niet veel meer op een paar stuiptrekkingen van Melissant na en een fabelachtige stift van Wagemaker die de bal over wist te stiffen. Zo floot de scheidsrechter na ruim 90 minuten voor het einde van de wedstrijd en kon NTVV er weer drie belangrijke punten bij optellen en had de harde kern hun taak weer volbracht.
Door de verliespartij van Zinkwegse boys staat NTVV nu bovenaan in het klassement om de 2e periode en kan het week per week deze 1e plek gaan verdedigen tot het eind van het seizoen. Historie in de maak in Nieuwe-Tonge?
Volgende week kan NTVV hele goede zakendoen uit tegen Zinkwegse Boys! Komt allen, want het zal een zenuwslopende wedstrijd worden.
Opstelling:
Van Alphen, Buijs, J. Roijers, Hotting, Sep, Tuns (Struik), G. Kievit (Wagemaker), E. Roijers, Groenendijk (Kom), Knops, Noteboom