De zebra’s uit Nieuwe-Tonge verkeren in de ‘’winning mood’’ na de afgelopen twee wedstrijden te hebben gewonnen. Nu stond de uitwedstrijd tegen FIOS te Achthuizen op het programma, waar ook genoeg kansen liggen om wederom drie punten te halen. Vorig jaar won NTVV met 1-3 van FIOS en behaalde het 9 punten achter elkaar. Iets wat deze voetbalzaterdag ook zomaar kon gebeuren.

Met broeierige temperaturen reisden de gladiatoren af naar Achthuizen voor een veelbelovende wedstrijd.

In aanloop naar de wedstrijd werd duidelijk dat Robin Noteboom vanwege een enkelblessure toch niet kon meedoen en hierdoor plan B in werking moest worden gesteld.

Op een ronduit dramatische grasmat floot de scheidsrechter 14:30 voor aanvang van het eerste bedrijf. NTVV wat vorige week zo sterk begon tegen Flakkee, begon nu erg zwak. Dit resulteerde in een rommelig spelbeeld waarin FIOS vaak de aanval zocht en voor dreiging wist te zorgen. De mandekking bij NTVV was nog niet helemaal op orde waardoor FIOS af en toe gevaarlijk voor het doel van NTVV kon komen.

Gelukkig resulteerde dit niet in een tegendoelpunt. Integendeel zelfs, Christian Lugtenburg anticipeerde goed op een misstap van een FIOS-speler, ging twee man voorbij en kwam zo plots voor het doel van FIOS te staan. Lugtenburg dacht niet na en ronde koelbloedig af en tekende, geheel tegen de verhouding in, voor een 0-1 voorsprong. Een mentale klap voor het FIOS front, wat toch in een wat chaotisch spelbeeld de overhand had. Niet veel later kreeg Senny Wagemaker de bal rond de middellijn, dribbelde iets naar voren met de bal, zag de keeper niet helemaal op zijn positie staan en besloot om van een meter of 40 maar is uit te halen. En hoe! Een hard geplaatst schot wat verdween in de linkerhoek. Na zo’n 25 minuten spelen een 0-2 voorsprong voor NTVV. Verbazing aan beide kanten en uiteraard euforie aan de kant van NTVV, alhoewel de wedstrijd nog lang duurde en het spel niet om over naar huis te schrijven was.

NTVV ging vervolgens ook beter voetballen, ieder stond beter gepositioneerd en ging meer vanuit zijn taak en positie voetballen. Een aantal gevaarlijk situaties deden zich nog voor met Emiel Buijs, Mike van Rijswijk en Marko Karsbergen, die nog voor dreiging wisten te zorgen voor het doel van FIOS.

Na 45 minuten voetballen dus een 0-2 voorsprong voor NTVV, welke zich uiteindelijk ook goed herpakt heeft qua voetbal en dus met vertrouwen de tweede helft kan beginnen.

Dit deed het dan ook! NTVV begon scherp en sterk aan het tweede bedrijf. Elk duel werd vol overtuiging in gegaan waardoor NTVV dan ook vaak als winnaar uit het duel kwam. Iedereen streed voor elkaar en ging voor elke meter, iedere tweede bal was voor NTVV en zo bleef het druk naar voren uitoefenen. FIOS werd ook steeds gefrustreerder en dit resulteerde in interessante duels, maar hier en daar ook grove overtredingen. NTVV had wat het wilde bereiken en deed hier met Emiel Buijs nog een schepje bovenop. Buijs kreeg buiten de 16 de bal voor zijn voeten, dacht niet na en schoot vol overtuiging de bal in de linker kruising. Een wereldgoal van de nummer 6 in deze wedstrijd, een wedstrijd geschorst geweest tegen Flakkee, maar nu overduidelijk weer terug in de basis-elf. Na deze goal was het dan ook beslist. Daarentegen bleven beide partijen knokken tot het laatste fluitsignaal en kreeg NTVV nog een aantal behoorlijke kansen en had het zomaar een grote score op papier kunnen zetten. Het einde van de wedstrijd naderde en op een aantal standaardsituaties van FIOS na bleef het rustig voor het doel van NTVV. Na ruim 90 minuten te hebben gevoetbald floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de ontlading daar!

Net als vorig jaar 9 punten uit 3! Een tweede plek in de strijd voor de 3e periode. Wat vorig jaar net niet gelukt is, zal dat dit jaar dan wel lukken? NTVV is goed op weg in ieder geval en mag zich komende week weer gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen GOZ. Een lastige wedstrijd, maar een mooi resultaat is ook tegen GOZ niet onhaalbaar. Uw steun is ook meer dan welkom, het belooft wederom prachtig weer te worden dus tot volgende week!

Opstelling: Schellevis, Sep (Kuiper), J. Roijers, Wagemaker, Lugtenburg, Buijs, G. Kievit, van der Spoel (Groenendijk), Karsbergen, van Rijswijk