NTVV is bezig aan een sterke 2e seizoenshelft en een veelbelovende opmars op de ranglijst. NTVV wat in afgelopen 2 wedstrijden 6 punten wist te behalen mocht nu afreizen naar Achthuizen om het op te nemen tegen het lager geklasseerde FIOS. Bij winst zou NTVV zeer goede zaken doen en weer stijgen op de ranglijst.
Opnieuw enkele veranderingen binnen de basis-elf van NTVV door een aantal afwezigen voornamelijk in de achterhoede, maar desalniettemin stonden er waardige vervangers klaar en blies de scheidsrechter onder winderige omstandigheden voor aanvang van de wedstrijd.
FIOS begon scherp en fel aan de wedstrijd en wist NTVV goed onder druk te zetten, vooral de linksbuiten van FIOS werd nadrukkelijk gezocht vanwege zijn actie en snelheid aan de bal werd het meerdere malen dreigend voor het doel van NTVV. Zo brak er niet veel later een speler door in de verdediging van NTVV en vond M. van der Heiden het noodzakelijk om aan de noodrem te trekken, alleen was de timing niet optimaal en ging hij te laat het duel in waardoor er een penalty werd gegeven. N. van Alphen die als vervanger van G. Melaard de sterren van de hemel keept, stond ook nu weer op doel, maar wist ondanks dat hij in de goeie hoek zat de strafschop niet te keren. Zo keek NTVV na 15 minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan en moest het aan de bak. Na deze goal werd NTVV sterker en kwam het beter in de wedstrijd, een aantal goede aanvallen werden gecreëerd vanuit het middenvelders duo G. Kievit en E. Roijers, alleen de eindpass was telkens niet goed genoeg om voor een doelpunt te tekenen.
Een sterke aanval aan de linkerkant van het veld via J. Groenendijk naar G. Kievit die de bal bij M. Karsbergen wist te krijgen die hem vervolgens panklaar neer wist te leggen voor E. Roijers die de bal met een gericht schot het doel in schoot. Het stond dus weer gelijk en kort hierna blies de scheidsrechter voor de rust en gingen de zebra’s met een gelijk spel de kleedkamer in.
In de kleedkamer werd alles nog even op scherp gezet voor de 2ehelft en voor de rest was trainer Marius Hotting tevreden over het spel wat zijn ploeg voornamelijk in de laatste 30 minuten van de 1ehelft liet zien.

De 2e helft begon en NTVV zette gelijk een hoop druk waar FIOS geen raad mee wist en zo liet een doelpunt voor NTVV ook niet lang op zich wachten. Een ingooi van L. Kom die terecht kwam bij J. Groenendijk die vervolgens de bal meenam en besloot de trekker over te halen, zo wisselvallig als dat J. Groenendijk laatste tijd speelde zo zeker en vol zelfvertrouwen was dit schot, een rechte streep die met enig effect naar buiten draaide verdween in de rechter kruising. Supporters en spelers van NTVV in ware extase. FIOS werd iets feller en NTVV werd wat verder teruggedrongen maar kansen bleven er komen voor NTVV, een schot van G. Kievit op de lat en een aantal dreigende corners waren er daar een aantal van. M. Karsbergen werd met een steekbal de diepte ingestuurd die vervolgens de bal bij de meegelopen Y. Kievit wist te krijgen die de bal keihard tegen de touwen wist te jagen. De stand was 1-3 en zo leek het erop dat het een hele mooie voetbalzaterdag voor NTVV zou gaan worden. N
a de 1-3 was het spel van beide kanten rommelig, waar FIOS vol op de aanval ging, hing NTVV aan de andere kant veel te ver terug en liet het FIOS komen met een aantal dreigende momenten voor het doel van NTVV als gevolg. Af en toe nog een uitbraak van NTVV en wat wilde pogingen van FIOS maar hier bleef het dan ook bij, NTVV had FIOS in de tang en van laatstgenoemde werden een aantal spelers ook steeds gefrustreerder waardoor er hier en daar ook nog kleine opstootjes ontstonden maar hier wist de scheidsrechter uitstekend mee om te gaan en zo blies hij na 4 minuten blessuretijd ook voor het einde van de wedstrijd en voelde NTVV zich de koning te rijk met 9 punten uit 3 wedstrijden. Onder trompetgeschal en spreekkoren van de kant van NTVV verplaatsten de spelers zich richting de kleedkamers om de overwinning te vieren met een welverdiend overwinningspilsje.
NTVV die zich nu bevind op een zeer nette 5e plek op de ranglijst mag zich met een goed gevoel weer op gaan maken voor de komende uitwedstrijd tegen sv Flakkee wat eigenlijk ook weer in 3 punten zou moeten resulteren voor NTVV.
Het belooft weer een spektakelstuk te worden dus komt allen om 14:30 naar sportcomplex van Flakkee te komen.
Opstelling:
Van Alphen, Sep, J. Roijers (Wagemaker), van der Heiden, Kom (van der Spoel), Tuns (Knops) E. Roijers, G. Kievit, Groenendijk, Karsbergen, Y. Kievit