NTVV wat de afgelopen wedstrijden niet met een positief resultaat wist af te sluiten, had hiermee ook de hoop op een periodetitel verloren doen gaan. Nu stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, ditmaal tegen de kampioen van de 4e klasse, OSV. Een goed voetballende ploeg waartegen de zebra’s het in de uitwedstrijd ook moesten afleggen.

Ondanks dat er niks meer te halen viel, had NTVV haar zinnen gezet op een overwinning om zo het seizoen goed af te sluiten.

Onder tropische weersomstandigheden werd er voor aanvang van de wedstrijd ter felicitatie een bloemetje overhandigd door aanvoerder Christian Lugtenburg aan kampioen OSV. Rond de klok van 14.30 uur floot scheidsrechter Johan de Vos voor aanvang van het eerste bedrijf.

NTVV wat o.a. te maken had met de afwezigheid van zowel Marko Karsbergen als Hans Knops wist middels de staf toch weer een sterke formatie op papier te zetten. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de bal lag al in het doel in het voordeel van NTVV. Na een mooie en snelle aanval van de zebra’s werd de bal teruggelegd op Glenn Kievit welke de bal goed legde voor zijn rechter en vervolgens verwoestend uithaalde en zijn inzet onderkant lat achter de keeper zag verdwijnen. Een vroege 1-0 voorsprong na een wereldgoal van Glenn Kievit. OSV kon amper ademhalen of hun keeper mocht voor de 2e keer de bal uit het net vissen. Wederom een sterke aanval van NTVV die goed uitgespeeld werd, waarbij Emiel Buijs het eindstation was. Emiel Buijs bleef rustig en schoof de bal richting de lange hoek waarna zijn inzet van richting veranderd werd en zo het doel in verdween. Al na drie minuten spelen een knappe 2-0 voorsprong.

Pech aan de kant van NTVV waar Leander Kom na een kleine tien minuten al het veld moest verlaten wegens een blessure aan zijn hamstring en dus gewisseld werd voor Julian Groenendijk. OSV wat deze opening van de wedstrijd niet voorzien had werd gretiger en begon sneller de aanval te zoeken om zo via hun snelle buitenspelers voor het doel te komen. Dit resulteerde zo af en toe dan ook in gevaarlijke situaties in en rondom het 16-meter gebied. Niet veel later verscheen de 2-1 op het scorebord, een rommelige situatie voor het doel van NTVV, waar vervolgens werd uitgehaald door een speler van OSV, waarna de bal net te laat tegengehouden kon worden en dus de doellijn nipt passeerde. Ondanks deze tegengoal bleef NTVV de combinaties zoeken en probeerde zo ver mogelijk alles voetballend op te lossen. Zo was daar enkele minuten na het tegendoelpunt een aanval via de linkerflank waar Robin Noteboom werd weggestuurd, zijn man wist te omspelen en de bal knap voor wist te geven waar vervolgens mee opgekomen Jasper van der Welle deze voorzet wist te verzilveren naar een doelpunt. De overige tijd voor de rust was het OSV wat veelvuldig de aanval zocht en voor gevaar wist te zorgen. Mede door keeper Davy Schellevis, die weer een aantal fantastische reddingen wist te verrichten, leidde dit niet tot een doelpunt.

Zo gingen de zwart-wit gestreepte gladiatoren met een goed gevoel en een 3-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft beloofde ondanks de drinkpauzes een zware 45 minuten te worden. Vanwege de hitte en de wil van OSV om de stand om te buigen naar minimaal een gelijkspel moest NTVV bikkelen voor elke meter om de voorsprong te behouden. OSV wat met hun beweeglijke en technisch begaafde spelers voor veel gevaar wist te zorgen, wilde het maar niet lukken om nog een doelpunt te maken. Veel afstandsschoten die gepakt werden door keeper Davy Schellevis, veel dieptepasses op de buitenspelers die veelvuldig werden afgevlagd voor buiten spel zorgde voor de nodige frustratie aan de kant van OSV. Wanneer Jeroen Roijers naar de grond werd geslagen door een aanvaller van OSV liepen de gemoederen hoog op. Niet veel later ontstond er ook nog een opstootje tussen OSV- en NTVV spelers waarbij er twee rode kaarten werden getrokken, één voor OSV en één voor Senny Wagemaker. Ook de trainer van OSV moest het ontgelden en mocht de wedstrijd verder bekijken als toeschouwer.

NTVV wat veelal heel de tweede helft onder druk stond van OSV wist er bij vlagen ook nog zelf uit te komen. Zo werd er een mooie aanval opgezet via Glenn Kievit naar Mitchell Tdlohreg en laatstgenoemde gaf vervolgens de bal strak voor waar Robin Noteboom goed voor zijn man kwam en tegen de bal aan kon lopen. Na 70 minuten voetballen een 4-1 voorsprong voor NTVV en zo leek de wedstrijd wel beslist. Kort hierna kwam OSV ook nog tot scoren, maar werd wegens buitenspel afgekeurd en zo bleef het 4-1. Na nog een aantal pogingen van OSV om tevergeefs iets te forceren hield de scheidsrechter het voor gezien en blies het na ruim 90 minuten gespeeld te hebben voor het einde van de wedstrijd.

Ontlading aan de kant van NTVV wat dus een knappe overwinning boekt op de kampioen van dit jaar in de 4e klasse zaterdag. De doelstelling om het seizoen goed af te sluiten met een overwinning is dus geslaagd. NTVV kijkt met gemengde gevoelens terug op afgelopen seizoen, waar de eerste seizoenshelft niet heel goed verliep, liet het na de winterstop een heel ander NTVV zien waar 12 punten op rij werden gepakt en het voor de periodetitel leek te gaan. Vervolgens viel het weer iets terug en liep het een aantal nederlagen op en zo sluit NTVV het seizoen af met 24 punten op een 11e plek.

Bedankt voor uw steun het afgelopen seizoen en graag tot komend seizoen op de Kopernis!

Opstelling: Schellevis, Sep, Wagemaker, J. Roijers (Mitchell Tdlohreg), Kom (Groenendijk), Buijs, G. Kievit, van der Welle, Lugtenburg, Noteboom (Hotting), van Alphen