NTVV wat vorige week met 0-3 verloor in de thuiswedstrijd tegen DVV’09, mocht zich nu opmaken voor wederom een derby in de 4e klasse zaterdag. Ditmaal een thuiswedstrijd tegen Herkingen’55. Net als vorige week was dit een inhaalwedstrijd nog voor de 2e periode.

Afwezigen voor deze wedstrijd waren Christian Lugtenburg en Senny Wagemaker, deze verdedigende krachten kampen met een blessure en Robin Noteboom.

Onder fantastische weersomstandigheden en op een mooie, strakke grasmat floot de scheidsrechter om 14.30 uur voor aanvang van de wedstrijd. NTVV begon enigszins sterk aan de wedstrijd en zette Herkingen’55 op elke linie volledig onder druk. Dit resulteerde dan ook vaak in balverlies voor Herkingen en daarmee ook dreiging vanuit de aanval van NTVV. Bij vlagen liet NTVV ook goed voetbal zien en wist het er af en toe knap doorheen te komen. Na zo’n 15 minuten gespeeld te hebben kwam Herkingen’55 wat beter in de wedstrijd en wist het via Michel Melissant op het middenveld wat sneller de aanval te zoeken. Zo kregen de zwart-gelen drie hoekschoppen achter elkaar en zorgde dit voor veel gevaar voor het doel van NTVV. Eén van die hoekschoppen kwam op het hoofd van Melissant terecht die knap de bal naar beneden wist te knikken, maar keeper Davy Schellevis wist de bal knap te keren op de lijn en hield hiermee NTVV in de wedstrijd. De dreiging van Herkingen bleef aanhouden en zocht veelvuldig Maikel van den Ochtend die een aantal doelpogingen wist te verrichten, maar verder niet voor nader gevaar zorgde.

Zo naderde de rust en was de wedstrijd tot nu toe voor de neutrale kijker een leuke pot om te zien met over en weer aanvallen, maar helaas nog geen doelpunten.

De tweede helft ging van start en NTVV begon nu wat feller en met meer inzet dan dat het in de eerste helft deed. Al bleef het spelbeeld dat beide ploegen min of meer gelijk opgingen en dat het aan beide kanten af en toe rommelig was in balbezit. Zowel bij NTVV als Herkingen ontbrak af en toe de scherpte en resulteerde dit vaak in ongelukkig balbezit. De tweede helft was een kwartier op gang toen de rechterflank van NTVV gezocht werd, de voorzet werd gegeven en de bal vervolgens via de keeper bij Hans Knops terecht kwam, die zich knap vrij wist te spelen en de bal met een droge knal tegen de netten schoot. Een terechte 1-0 voorsprong voor NTVV die meer dan Herkingen de wil om te winnen toonde en dit dus ook wist om te zetten in een doelpunt. Kort hierna werd de bal op de stip gelegd in NTVV haar voordeel, waarna Jasper van der Welle achter de bal ging staan, rustig bleef en voor de 2-0 tekende. Herkingen’55 ging nu wat meer de lange bal hanteren om zo nog iets te forceren. Echter kon NTVV weer snel juichen door Emiel Buijs die ook zijn doelpunt weer wist mee te pikken. Zo naderde het eind van de wedstrijd en kreeg Herkingen nog een vrije trap die het goed binnen schoot in de rechter kruising en hierdoor de stand op 3-1 kwam te staan. Kort hierna floot de scheidsrechter af en kon NTVV weer 3 punten bij schrijven.

Een verdiende overwinning die NTVV op de 10e plek brengt op de ranglijst. Volgende week dinsdag mogen de zebra’s afreizen naar Zuid-Beijerland voor een inhaalwedstrijd tegen ZBVH en mag het de zaterdag daaropvolgend voetballen tegen Goudswaardse Boys op de Kopernis. Kortom; een belangrijke en leuke voetbalweek! Komt allen!

Opstelling: Schellevis, Kom (van Alphen), J. Roijers, E. Roijers, Sep, van der Spoel, van der Welle, G. Kievit, Buijs, Knops (Groenendijk), Karsbergen