Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen OFB afgelopen week mocht NTVV zich nu opmaken voor de uitwedstrijd tegen Flakkee. Ondanks de nodige afwezigen wist de staf weer een interessante formatie op papier te zetten. Ook de zon liet zich na wat regenachtige dagen weer zien aan de hemelsblauwe lucht en dit stemde de spelers dan ook zeer tevreden.

Klokslag half drie in de middag, floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. NTVV nam vrijwel direct het heft in handen en domineerde op het middenveld. Met Robin Noteboom op het middenveld in een vrije rol, wist Flakkee geen grip te krijgen op het spel van NTVV. De kansen lieten dan ook niet lang op zich wachten in NTVV haar voordeel. Na een goede aanval werd Marko Karsbergen weggestuurd en kwam 1-op-1 tegenover de keeper te staan. Helaas wist de keeper van Flakkee de inzet te keren en dus de stand op 0-0 te houden. Desondanks bleef NTVV goed voetballen en de drang naar voren houden, waardoor er meer kansen bleven komen. Bij een uittrap van Flakkee werd de bal ingeleverd bij spits Marko Karsbergen die tot twee keer toe de mogelijkheid kreeg om NTVV op voorsprong te zetten, maar helaas herstelde de keeper van Flakkee zich goed en bleef een goal uit. Sporadisch kwam Flakkee er ook uit via de flanken maar door de backs Christian Lugtenburg en Leander Kom bleef het hier ook bij en werd het spel snel weer verlegd naar de helft van Flakkee. NTVV bleef tot aan het eind van het eerste bedrijf de bovenliggende partij en ging eigenlijk van elke aanval wel dreiging uit.

Een wervelende eerste helft van de kant van NTVV dus, wat nog geen schim was van de wedstrijd tegen OFB afgelopen week. Zaak voor de zebra’s om dit ook in de tweede helft dus voort te zetten.

Na wisseling van speelhelft floot de scheidsrechter, die overigens prima floot, voor aanvang van het tweede bedrijf. De tweede helft beginnen zoals je de eerste helft gespeeld hebt is voor NTVV soms een behoorlijke opgave. Gelukkig gebeurde dit wel en zorgde het vrijwel direct voor dreiging. Met Mike van Rijswijk als spits heeft NTVV iemand die een bal vast kan houden en ook sterk is in duels. Laatstgenoemde wist Marko Karsbergen weg te sturen die zijn tegenstander goed uit wist te kappen, zijn rust en overzicht bewaarde en de bal klaar legde voor de goed meegelopen Joran van der Spoel. De bal verdween dan ook in het doel van Flakkee en was daar dan eindelijk die voorsprong voor NTVV! Hierna werd het spelbeeld ietwat rommeliger, maar bleef NTVV ook gevaarlijk. Toch kwam Flakkee wat beter in het spel en wist het ook vaker de aanval te zoeken. Zo kwam NTVV een enkele keer goed weg, waaronder de kans dat de aanvaller van Flakkee de bal voor open doel in kon tikken, maar de bal aan zich voorbij zag gaan. Het einde van de wedstrijd naderde, maar gerust op een overwinning was iedereen nog niet, aangezien de voorsprong nog maar een enkel doelpunt bedroeg. In de slotfase van de wedstrijd werden er een aantal wissels doorgevoerd en brak ook de blessuretijd aan. In de laatste minuten werd Robin Noteboom weggestuurd die vervolgens de bal hoog voorgaf op Mike van Rijswijk die zijn inzet helaas op de paal zag belanden. Gelukkig kwam de bal van de paal voor de voeten van ingevallen Neal Kuiper terecht en schoot Neal Kuiper de bal rustig tegen de touwen en tekende NTVV voor een veilige 0-2 voorsprong. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de ontlading daar aan de kant van NTVV!

Een fantastische wedstrijd van de Kopernicus gladiatoren met heel veel kansen, waarin iedereen een hele sterke wedstrijd speelde. Hiermee laat NTVV dan eindelijk zien dat er veel meer in zit dan dat er soms wekelijks uitkomt.

Volgende week reizen de zebra’s af naar Achthuizen voor de uitwedstrijd tegen FIOS.

Opstelling: Van Alphen, Lugtenburg, J. Roijers, Wagemaker, Kom (van Weenen), van der Spoel (Groenendijk), van der Welle, G. Kievit, Noteboom, Karsbergen (Kuiper), van Rijswijk