Een nieuwe wedstrijd op het programma voor de Kopernicus gladiatoren. NTVV mocht het opnemen tegen hekkensluiter SNS. Naast het feit dat er zowel aan de kant van NTVV als bij SNS enkele mutaties waren leek het op papier een gelopen race voor NTVV.

Nadat NTVV en SNS een warming-up hadden afgelegd onder mistige, maar toch ook al gauw zonnige omstandigheden, oftewel ultiem voetbalweer, blies scheidsrechter Groeneveld voor aanvang van de wedstrijd. NTVV probeerde van het begin af aan SNS op hun eigen veld te houden en ze met verzorgd voetbal kapot te spelen. Alleen niets blijkt minder waar NTVV speelt veel op de lange bal en doet eigenlijk precies het tegenovergestelde van wat de bedoeling was. Toch ontstonden er kansen aan de kant van NTVV zo ging al vrij snel na een mooie aanval aan de rechterkant die begon bij P. Sep en vervolgens via M. Tuns bij M. Karsbergen terecht kwam die zo verder op de keeper kon lopen, laatstgenoemde gaf de bal af aan Y. Kievit waarbij de bal in de kluts raakte en broertje G. Kievit er vervolgens van kon profiteren alleen schoot helaas tegen de keeper aan.
Voor de rest liep het stroef, opbouw via de linkerflank verliep niet zoals gewenst E. Buijs en J. Groenendijk was vandaag niet de geoliede machine die het hoorde te zijn, met name J. Groenendijk zat niet lekker in de wedstrijd en wist geen potten te breken. Zo ook als 2 weken geleden tegen Goudswaard kreeg NTVV het deksel op haar neus en kreeg het op zo’n 20 meter afstand een vrije trap tegen die in de handen van N. van Alphen (Kostas Lamprou) geschoten werd, helaas liet N. van Alphen de bal heel even los, maar dit was voor de SNS-spits genoeg om van te profiteren en de bal dus binnen te jagen. Een 0-1 achterstand dus, NTVV wist verder nog een aantal halve kansen te creëren en een paar vrije trappen en corners te forceren alleen werd hier niet goed genoeg mee omgegaan en gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.

Trainer Hotting was meer dan ontevreden over het spel wat de zebra’s hadden laten zien in de 1e helft en probeerde de ‘koppies’ weer de goeie kant op te zetten voor een kanteling van de wedstrijd en een veel beter voetballend NTVV in de 2e helft.
NTVV kwam duidelijk sterker uit de kleedkamer, wat resulteerde in het jammerlijke feit dat SNS de stadse bus parkeerde en ook niet meer van plan was die weg te halen. NTVV domineerde en probeerde zo goed als mogelijk via de flanken de spitsen Y. Kievit en M. Karsbergen te bereiken, vooral met aanvoer vanuit achteruit door C. Lugtenburg en J. Hotting kon het ijzersterke duo G. Kievit en M. Tdlohreg het spel verdelen en de druk naar voren opvoeren. Alleen tot echte kansen kwam het maar niet, spitsen waren moeilijk te bereiken en zo begon de tijd toch steeds meer te dringen.
Met nog zo’n 10 minuten te spelen wist G. Kievit zijn broeder Y. Kievit te bereiken, een werkelijk waar perfecte bal die door laatstgenoemde al achteruit koppend het doel in werd verwezen. Enige opluchting aan de kant van NTVV, alhoewel 3 punten zeker een vereiste waren tegen de hekkensluiter en NTVV zou ook zeer goede zakendoen bij een overwinning en bij verlies van Herkingen een plek zou stijgen op de ranglijst. Zo waren er in de loop van de 2e helft 2 wissels ingebracht wat ook resulteerde in nog meer druk naar voren en meer aanvallen. De eindminuten naderde en menig supporter die NTVV een warm hart toedraagt zat met geknepen billen en zwetende handjes langs de lijn. In de laatste minuten de winnende maken, dat zijn de lekkerste zeggen ze altijd, nou Y. Kievit en velen met hem zijn het daar roerend mee eens. Een min of meer verdwaalde voorzet die nog geschampt werd door C. Lugtenburg kwam echt ideaal terecht voor Y. Kievit die hem zo voor het intikken had en gelukkig deed hij dit ook. Een ontlading van jewelste aan de kant van NTVV. Kort hierop blies scheidsrechter Groeneveld dan ook voor het eind van de wedstrijd.

Een zeer slechte wedstrijd die zeker niet de schoonheidsprijs verdiende is een goede les voor de 1e elftalspelers en kan meegenomen worden naar volgende wedstrijd uit tegen FIOS. NTVV bevind zich nu op een 7e plek met 19 punten en kan bij winst op FIOS weer een plek stijgen op de ranglijst, mits Goudswaard verliest van de koploper Zinkwegse Boys. Zo wordt het seizoen steeds interessanter voor NTVV en kan het misschien wel gaan aansluiten bij de top 5.
Opstelling:
Van Aphen, Sep, Lugtenburg, Hotting, Buijs (Kom), Tuns, M. Tdlohreg, G. Kievit (Aantjes), Groenendijk (Roijers), Karsbergen, Y. Kievit

Click edit button to change this text.