Na de overwinning op FIOS stonden de zebra’s uit Nieuwe-Tonge op negen punten uit drie wedstrijden. Een mooie reeks wat NTVV op een 2e plek in de derde periode vestigde. Nu de taak om deze punten te verhogen naar twaalf punten met de thuiswedstrijd tegen GOZ. De uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen GOZ was een slechte wedstrijd van beide kanten, maar werd gewonnen door de thuisspelende ploeg met 2-1.

Met nagenoeg dezelfde namen als tegen FIOS stond NTVV om 14:30 klaar voor aanvang van de wedstrijd. De wedstrijdbal bij aftrap werd gesponsord door Re-Intra!

Onder zonnige weersomstandigheden ging de wedstrijd van start. Vol passie en strijd met elkaar kort de man dekken, elke 2e bal winnen en voor elkaar door het vuur willen gaan. Dit was de opdracht die de zebra’s meekregen van hun trainer Marius Hotting. Dit gebeurde dan ook, NTVV was scherp en de strijd speelde zich vooral op het middenveld af, maar met o.a. Emiel Buijs en Jasper van der Welle in de gelederen vormde het middenveld van NTVV een sterk blok. Ook aanvallend liet NTVV zich snel gelden en had het een geheim wapen. Met de verre ingooien van Joran van der Spoel kon NTVV al snel gevaarlijk worden. Al snel in de wedstrijd viel het eerste doelpunt. Emiel Buijs kreeg de bal randje 16, maar werd richting de zijkant gedwongen, desalniettemin besloot Buijs met links uit te halen en met succes! De bal werd onderweg nog van richting veranderd, maar verdween in de lange hoek en dus was daar al de 1-0 voorsprong voor NTVV. Een mooie uitgangspositie voor NTVV die helaas al snel teniet werd gedaan door een tegengoal. Uit de counter wist GOZ al een aantal keer gevaarlijk te worden voor het doel van keeper Davy Schellevis. Nu ook weer met de snelle rechtsbuiten die een puike voorzet wist af te leveren en simpel afgerond werd door de mee opgekomen aanvoerder van GOZ.

Na deze gelijke stand bleef NTVV voetballen en zocht het ook veelvuldig Hans Knops die voor veel gevaar wist te zorgen. Ook kwamen er veel ruimtes door Marko Karsbergen die veel de hoeken in dook en zo ook zonder bal belangrijk was. Een afvallende bal na een aanval van NTVV kwam voor de voeten van Jasper van der Welle terecht die niet nadacht en verwoestend hard uithaalde en via de keeper zijn ‘’poeier’’ in het doel zag verdwijnen. Ontlading op de Kopernis na dit kiezelharde schot! Na nog een bal op de lat van GOZ en een kans voor Marko Karsbergen blies de scheidsrechter na 45 minuten gespeeld te hebben voor een ‘’bakkie’’ thee e.d. om weer op krachten te komen.

De trainer van GOZ bleek overduidelijk niet tevreden met de gang van zaken in het eerste bedrijf en voerde na rust maar liefst al zijn drie wissels door. Dit verontruste NTVV echter niet en bleef zo getergd als het in de eerste helft speelde ook de tweede helft spelen. Het was een wedstrijd om van te smullen. Er werd gevochten voor elke meter en elk duel werd vol overtuiging in gegaan wat erin resulteerde dat NTVV de overhand had op het spel en GOZ in de tang had. Door de bewegelijke spitsen Hans Knops en Marko Karsbergen konden de spelers op de flanken; Glenn Kievit en Joran van der Spoel vaak hun bal naar voren kwijt en resulteerde dit vrijwel altijd in een dreigende situatie voor het doel van GOZ. Niet veel later lag de bal ook weer in het doel. Hans Knops kon na een sterke aanval van NTVV makkelijk intikken en de score op 3-1 brengen. Niet veel later was daar nog een behoorlijke kans na een strakke voorzet van Emiel Buijs op Marko Karsbergen, maar laatstgenoemde kwam net te kort om de bal tegen de netten aan te schieten. Een mooie voorsprong, maar gespeeld was het zeker nog niet. NTVV kwam wat meer onder druk te staan en kreeg het, ondanks het ijzersterke centrale duo; Senny Wagemaker en Jeroen Roijers af en toe moeilijk met de aanvallen van GOZ. Zo kwam een voorzet van GOZ op het hoofd van Jasper van der Welle terecht die de bal trachtte weg te koppen maar zijn kopbal over eigen keeper Davy Schellevis zag verdwijnen in het doel. Een ongelukkig moment wat de spanning terug in de wedstrijd bracht.

NTVV wist het grootste gevaar te voorkomen, alleen kwam zo tegen het einde van de wedstrijd een aantal keer goed weg. Bij het ingaan van de 90e minuut wist GOZ uit een standaardsituatie binnen te schieten, maar het doelpunt werd op aangeven van de grensrechter door de scheidsrechter beoordeeld als buitenspel en de treffer werd dus afgekeurd. Woede alom aan de kant van GOZ en opluchting aan de kant van NTVV. Na nog een kiezelhard schot van GOZ op de paal hield de scheidsrechter het voor gezien en blies het voor het eind van de wedstrijd.

Euforie, opluchting en vreugde was daar bij de zebra’s die ondanks de afgekeurde goal in de laatste minuten toch zeker wel verdiend hebben gewonnen. Missie geslaagd: twaalf punten uit vier! De door Bloeminique gesponsorde bloemen waren voor man of the match Jeroen Roijers.

NTVV mag zich nu opmaken voor de lastige uitwedstrijd tegen Stellendam, maar wederom een wedstrijd waar kansen liggen als het op deze wijze blijft spelen! Gaat NTVV deze reeks voortzetten en weer een volgende stap zetten naar de 3e periodetitel? Komt allen!

Opstelling: Schellevis, Sep, J. Roijers, Wagemaker, Lugtenburg, G. Kievit, van der Welle, Buijs, van der Spoel (Kom), Knops (Kuiper), Karsbergen (Groenendijk)