Na weer een vrij weekend door afgelasting, mochten de zebra’s zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter OFB. Mooi weer, een veld als een biljartlaken en een wedstrijd die gewonnen moest worden, kortom; alle ingrediënten waren aanwezig voor een veelbelovende pot voetbal.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat NTVV het spel moest maken. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Rommelig voetbal en organisatorisch niet altijd even sterk. Hier en daar kreeg NTVV wel kansen met Marko Karsbergen en Robin Noteboom in de spits. Daarentegen zorgde OFB ook voor gevaar met de snelle linksbuiten Matthieu Floor en had NTVV het hier maar wat moeilijk mee. Zo richting het einde van de eerste helft kwam NTVV nog in de aanval, waar de bal bij de keeper van OFB terecht kwam en vervolgens de bal niet goed weg wist te werken. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Robin Noteboom te liggen, die niet nadacht en de bal rustig binnen schoof. Vlak voor rust een 1-0 voorsprong dus.

In de rust werd aan de kant van NTVV een tweetal wissels doorgevoerd, Erik Roijers en Mike van Rijswijk(na lange afwezigheid) kwamen de tweede helft in de gelederen om wat te forceren.

De tweede helft was nog niet lang begonnen of de bal lag al in het doel achter keeper Nick van Alphen. Na een hoekschop in het voordeel van NTVV werd de bal, met veel man voor de bal, verloren en werd vervolgens de razendsnelle linksbuiten Matthieu Floor van OFB weggestuurd in de diepte. Een 1-op-1 situatie met Jeroen Roijers wat dus resulteerde in een schuiver onder de keeper door. Een gelijke stand wat eigenlijk nog niet eens onverdiend was gezien het spelbeeld. Van hoogstaand voetbal was geen sprake en er vielen dan ook veel gele kaarten. Zo ook voor Emiel Buijs die na zijn tweede gele kaart het veld mocht verlaten met een rode kaart op zak. Een straf waarover te twisten viel. Toch kon NTVV weer op voorsprong komen door een goede voorzet vanaf de linkerkant die via een speler van OFB het doel in verdween. Hierna gebeurde er niet heel veel meer en heeft NTVV de overwinning over de streep kunnen trekken.

NTVV heeft aan haar plicht voldaan en de wedstrijd afgesloten met drie punten. Wat betreft het voetbal tijdens de wedstrijd is er genoeg stof tot nadenken en reden te meer om ook de komende week weer fanatiek te trainen.

Volgende week mogen de gladiatoren afreizen naar Middelharnis voor de uitwedstrijd tegen Flakkee. Komt allen!

Opstelling: Van Alphen, Sep (E. Roijers), Lugtenburg, J. Roijers, Buijs, van der Welle, G. Kievit, van der Spoel (van Rijswijk), Karsbergen (Kom), Noteboom