Na een lange voorbereiding met wisselvallige resultaten stond voor NTVV de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op Sportpark de Kopernis mocht NTVV de competitie starten tegen FIOS.

NTVV kon over een vrijwel complete selectie beschikken. Alleen Senny Wagemaker, Marko Karsbergen en Leander Kom ontbraken.

Onder herfstachtige omstandigheden begonnen beide ploegen aan weer een nieuw seizoen in de 4e klasse H. NTVV startte de wedstrijd prima en kon via vlot positiespel de bal in de ploeg houden en kwam binnen de eerste 10 minuten direct een paar keer gevaarlijk door via de flanken, waaruit verder geen gevaar ontstond.

De eerst helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld en NTVV kreeg naarmate de eerste helft vorderde moeite met het vinden van de ruimte. Het gevaarlijkste moment kwam vanuit een afgeslagen corner. De bal belande buiten de zestien meter waar Glenn Kievit de bal in één keer vanuit de lucht op het doel volleerde, maar helaas spatte de bal uiteen op de dwarsligger. FIOS kon vanuit het middenveld een aantal keer dreigend doorkomen, maar kansen tot een doelpoging kreeg FIOS niet door de goed georganiseerde defensie van NTVV. Ruststand 0-0.

Na rust nam NTVV het initiatief volledig in handen en vanaf minuut 46 stond FIOS onder druk van de gladiatoren van De Kopernis. NTVV kwam diverse malen door het centrum dicht bij de goal, maar ook via de flanken met Buijs en Van der Welle ontstonden diverse mogelijkheden.

Uiteindelijk kreeg NTVV hulp van de doelman van FIOS. Op een diepe bal van E. Roijers kwam de doelman uit, maar tastte mis waardoor Knops de bal in het lege doel kon werken. 1-0.

Heel even stond NTVV daarna onder lichte druk van FIOS, maar kort na de 1-0 viel de beslissing. Een mooie aanval door het centrum via Buijs en Van der Welle, waar laatste genoemde in twee pogingen de bal in het net ramde bezorgende NTVV zekerheid en drie punten!

Zo is NTVV het seizoen uitstekend gestart met een overwinning en zéér belangrijk de 0 gehouden! Volgende week speelt NTVV uit tegen Rockanje om 14:30.

Opstelling:

Schellevis, Van der Zant(Sep), J. Roijers, E. Roijers, Lugtenburg, Buijs, Van der Welle, G. Kievit, Tdlohreg, Knops(Kuiper), Noteboom