Na vorige week een teleurstellend resultaat te hebben behaald in de thuiswedstrijd tegen ZBVH, stond vandaag de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Herkingen op het programma, de derby van Battenoord. Het beloofde dus een spektakelstuk te worden en waren alle critici en meelevenden erg benieuwd hoe trainer Marius Hotting en zijn staf het met zijn zwart-witte vlaggenschip zou gaan doen tegen zijn oude club Herkingen. Het veld moest om 11:30 worden herkeurd vanwege de vele regenbuien die dag ervoor. Maar gelukkig kon het wedstrijd, misschien op een niet al te best veld, toch doorgaan en reisden de Kopernicus gladiatoren rond de klok van 13:00, dit keer niet per boot, naar Herkingen.

Met een wat grauwe lucht en een stevige bries die zich over het veld verplaatste floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Herkingen die bekend staat om hun strijd en inzet die ze toch bijna altijd in hun spel liggen werd nu vanaf de eerste minuut gedomineerd door het sterke en zeer felle en aanvallende NTVV. Met van een schorsing teruggekeerde Lugtenburg stond er een sterke achterhoede die er nauwelijks iets doorliet. NTVV speelde goed en bij vlagen verzorgd voetbal, hetgeen wat de trainer graag wil zien, via de zijkanten werd er goed opgebouwd, zowel Sep als Buijs wisten het spel goed vorm te geven door het veld breed te houden en de bal bij de buitenspelers te krijgen.

Zo liet het doelpunt dan ook niet lang op zich wachten, een perfect weggestuurde Knops door G. Kievit nam de bal perfect mee en vervolgens alleen op de keeper afliep, Knops bewaarde het overzicht en was collegiaal, hij legde de bal perfect bij Y. Kievit die de bal er alleen nog maar hoefde in te tikken en dat deed hij dan ook. Zo’n 20 minuten gespeeld en een 0-1 voorsprong op het bord voor de zebra’s, zoals al vaker dit seizoen werd NTVV iets rommeliger aan de bal, al kon dit af en toe ook aan het veld liggen wat meer op het Himalaya gebergte leek dan op een biljartlaken.
NTVV bleef er zo nu en dan uitkomen met gevaarlijke aanvallen, opnieuw was het Knops die alleen op het doel af pareerde, alleen had hij nu minder collegiaal moeten zijn en voor eigen succes moeten gaan, weer wilde Knops de bal afleggen op goed meegelopen Y. Kievit alleen die bal kwam niet goed aan en hierdoor werd de kans om zeep geholpen. Een aantal dreigende standaard situaties in het voordeel van NTVV later blies de scheidsrechter voor een dampend bekertje thee in de rust.
In de rust werd alles nog even op scherp gezet, want het stond tenslotte nog maar 0-1 dus NTVV had nog niks in handen en met nog een 2e helft te gaan met een getergd Herkingen, is er nog niks gewonnen. Na weer wat energie op te hebben gedaan verplaatsten de zebra’s zich weer richting de arena om de klus te klaren.

Met nog 45 minuten te spelen en de wind van voren begon NTVV wederom scherp, alleen kwam Herkingen met 2 doorgevoerde wissels met een strijdlustige speelwijze het veld op en probeerde doormiddel van hak en zaag werk en hoge druk naar voren NTVV de mond te snoeren. Zoals gezegd was Herkingen dus erg fel, ook in de duels, zo werd Karsbergen zonder dat er een bal te bekennen was onderuit geschoffeld. Alleen vond de scheidsrechter dat er geen sprake was van een overtreding, tot grote verbazing van onder andere Hotting die even van zich liet horen jegens de scheidsrechter alleen hierdoor heel de verdediging van NTVV ontregeld was en ze dus 1-op-1 kwamen te staan en Herkingen in de aanval was. Hier kwam dus ook een goal uit op knappe wijze, wist de buitenspeler de bal knap in de kruising te schieten.
De wedstrijd transformeerde tot een ware heksenketel, harde duels werden er uitgevochten en aanvallen over en weer. Niet lang na het tegendoelpunt liet topscorer Y. Kievit weer van zich horen, een mooie goal wat NTVV weer op een 1-2 voorsprong zette.
Nadat Karsbergen er geblesseerd afging, was ook Y. Kievit slachtoffer van een ware sandwich en liep hierdoor een hamstringblessure op en kon dus niet verder spelen.
De ingevallen Groenendijk werd de diepte ingestuurd en wist na het uitkappen van zijn man een afgemeten voorzet te geven op meegelopen E. Roijers die de bal kiezel hard binnen wist te koppen. NTVV stond dus rond de 75e minuut met 1-3 voor en leek het dus op een gelopen race, maar toch maakte NTVV zich het onnodig lastig door Herkingen wat te veel te laten komen.
Een bal die verkeerd werd geraakt door keeper Van Alphen kwam uiteindelijk bij een speler van Herkingen terecht die hier onmiddellijk van wist te profiteren en de stand wist te veranderen naar 2-3. De wedstrijd naderde de 90e minuut en de 3 punten waren zeker nog niet binnen, zo probeerde NTVV er dan ook bij vlagen nog snel uit te komen om voor de zekerheid nog een goal te maken. Een lange bal vanuit de verdediging die hard werd doorgekopt door Groenendijk en toen bij Knops terecht kwam en laatstgenoemde wist de bal perfect voor te geven bij meegelopen Groenendijk die de bal simpel en hard onder de keeper door schoot.
Een 2-4 voorsprong voor NTVV dus, Herkingen werd agressief en sloegen bij sommige de stoppen door, zo ook bij een aanvaller van Herkingen in een kop duel met Hotting die een opzettelijke elleboogstoot uitdeelde en hierdoor ook met rood van het veld kon.
De extra tijd was aangebroken en NTVV had de buit bijna binnen, toch liet Herkingen nog van zich horen en profiteerde van een defensieve fout van NTVV en de stand nog tot 3-4 wist te veranderen. Enkele minuten later wist NTVV er nog één keer gevaarlijk uit te komen via Groenendijk die Kom wegstuurde en op weg was om één van de vele goals uit zijn carrière te maken, maar hij verzuimde en wist er alleen nog een hoekschop uit te halen.

Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de kampioen van Battenoord bekend, NTVV trok aan het langste eind en voelde zich de koning te rijk met 15 punten uit 6 wedstrijden. Onder trompetgeschal, spreekkoren en luidkeelse aanmoedigingen gingen de zebra’s met een jubelend gevoel weer de kleedkamer in om daar een bescheiden 3e helft in te zetten.
Complimenten voor de ultra’s van NTVV die weer meer dan 90 minuten lang van zich lieten horen en voor een geweldige sfeer wisten te zorgen. Jullie waren zeker als een 12e man voor de Kopernicus gladiatoren deze wedstrijd. Zet dit voort mannen!!
NTVV mag weer naar een volgende wedstrijd toeleven en dat is Melissant thuis een wedstrijd die NTVV zeker moet winnen. Komt allen 14:30 naar de Kopernis want het belooft weer een genot voor het oog te worden.
Opstelling:
Van Alphen, Sep (Kom), Lugtenburg, Hotting, Buijs, Roijers, G. Kievit, Tdlohreg, Knops, Karsbergen (Tuns), Y. Kievit (Groenendijk)