Na vorige week voor het eerst dit seizoen gewonnen te hebben met een 0-2 overwinning op OFB, ontstond er weer geloof op de Kopernis te Nieuwe-Tonge. NTVV zou afgelopen dinsdag nog een wedstrijd spelen tegen PSV Poortugaal, alleen door personele problemen is besloten om de wedstrijd af te lassen en een felle training op het programma te zetten. Ook de donderdag daaropvolgend is er een goede training afgewerkt door de zebra’s en leek het helemaal klaar voor de thuiswedstrijd tegen ZBVH.

Helaas bleek in de warming-up keeper Schellevis toch niet helemaal wedstrijdfit te zijn, waardoor uitblinker van vorig seizoen, van Alphen het keeperstenue weer aan mocht trekken en onder de lat mocht plaatsnemen. Andere afwezigen waren: Robin Noteboom, Jordi Hotting en Mitchel Tdlohreg, ondanks deze afwezigen stond er wederom een sterk geheel op papier en kon het zich opmaken voor een stevige partij tegen ZBVH.

Na de door Christian Lugtenburg gewonnen toss werd er van helft gewisseld i.v.m. de stevige windrichting, de eerste helft kreeg NTVV de wind dus in de rug. Onder deze winderige omstandigheden floot een piepjonge scheids met de leeftijd van 18 jaar voor het begin van de eerste helft. NTVV dat vorige week in de tweede helft tegen OFB goed druk naar voren wist te zetten, probeerde dit nu vanaf minuut één te doen tegen ZBVH, dit deden ze goed, alhoewel ZBVH zich er nog vaak goed uit wist te voetballen. Het spelbeeld was dat ZBVH de bal goed rond liet gaan en NTVV er bij vlagen snel en goed uit kon komen via het middenveld, waaronder Glenn Kievit die op de flanken Jasper van der Welle of Hans Knops weg kon sturen, werd het vervolgens toch niet goed uitgespeeld en maakte NTVV het ZBVH niet moeilijk genoeg. NTVV wat steeds wat sterker in de wedstrijd leek te komen, kreeg nu het deksel op de neus vanwege een terugspeelbal op Jeroen Roijers die door het met zand bestrooide gladde veld onderuit ging en er toen een tweetal spelers van ZBVH het met elkaar konden uitspelen en gemakkelijk af konden ronden. Een lullige tegengoal al redelijk vroeg in de wedstrijd voor NTVV.

Toch wist NTVV na deze tegengoal genoeg weerstand te bieden en kon het zeker veelvuldig gevaarlijk worden voor het doel van ZBVH. Wat een aantal keer een veelbelovende aanval van NTVV leek te worden werd al snel tenietgedaan doordat de ruimtes dicht werden gelopen voorin en de breedte niet werd gezocht, waardoor de aanval steeds werd gestagneerd en ZBVH weer gemakkelijk kon uitverdedigen. NTVV kon nog een enkele keer van afstand schieten, maar het schot kon simpel opgevangen worden door de keeper van ZBVH. Zo ging NTVV na 45 minuten gespeeld te hebben met een ongelukkige 0-1 achterstand de kleedkamer in voor een bekertje thee.

De weersomstandigheden waren inmiddels iet wat natter geworden, daarentegen blies de goed fluitende scheidsrechter voor het begin van de tweede wedstrijdhelft. Het spelbeeld in de tweede helft ten opzichte van de eerste helft veranderde niet veel, ZBVH wat nu de wind in de rug kreeg ging misschien wat vaker de lange bal spelen dan voorheen, deze lange ballen konden af en toe maar net goed weggewerkt worden, doordat die win onder de bal kwam was het lastig in te schatten wanneer die bal zou gaan dalen. Gelukkig bracht dit uiteindelijk geen problemen met zich mee. De duels werden wel aan beide kanten feller, echte blessures zijn hier niet uitgekomen, maar de slag werd echt op het middenveld uitgevochten. ZBVH wist met hun fysiek sterke spelers, steeds gevaarlijker te worden en zo speelden er een aantal gevaarlijk situaties zich af voor het doel van NTVV. De verdediging van NTVV stond goed en via de backs Emiel Buijs en Patrick Sepp kon er vaak weer goed worden opgebouwd, ook spitsen Marko Karsbergen en Youri Kievit konden wel gevonden worden alleen vervolgens kon er niet snel genoeg gehandeld worden of zou er eerder geschoten moeten worden om eindelijk tot een doelpunt komen. Rond de 70e minuut kreeg NTVV een hoekschop tegen

en door een miscommunicatie tussen keeper Nick van Alphen en Christian Lugtenburg kon in de rebound bij de tweede paal worden binnengeschoten. Zo keek NTVV wederom ongelukkig tegen een achterstand aan, een score die het spelbeeld niet helemaal goed weergeeft. Zon vijf minuten na deze tweede tegengoal kwam uit een hoekschop van NTVV de bal bij Erik Roijers terecht die de bal klaar wist te leggen voor Julian Groenendijk, die de bal via de keeper binnen schoot en de score wist te wijzigen naar een 1-2 achterstand. Met nog een klein kwartier te spelen gaf NTVV alles om ook die gelijkmaker nog te maken. Na nog een sterke aanval van NTVV waarin Christian Lugtenburg de bal voor wist te geven maar helaas niet zijn einddoel bereikte, hield de scheidsrechtere het voor gezien en blies het na ruim 90 minuten voor het einde van de wedstrijd.

NTVV weet dus geen vervolg te geven aan de overwinning op OFB en lijdt onnodig puntverlies. Bij vlagen liet het goed voetbal zien, alleen het kan nog vele malen beter, komende week zal er dus weer hard getraind worden ter voorbereiding op de uitwedstrijd tegen SNS. Een wedstrijd waarin ook weer alle beleving, inzet en strijd getoond zal moeten worden wil het een positief resultaat behalen, oftewel 3 punten. Om dit te bereiken heeft NTVV zeker jullie steun nodig, dus komt allen naar Stad aan ’t Haringvliet.

Opstelling: van Alphen, Buijs, J. Roijers, Lugtenburg, Sep, van der Welle, G. Kievit, E. Roijers, Knops, Karsbergen (Groenendijk), Y. Kievit