Na een mooie reeks voor NTVV van 12 uit 4 staan de zebra’s op de tweede plaats in de derde periode met Oud-Beijerland nu boven zich. We mogen wel constateren dat NTVV in een geweldige vorm steekt, maar kan het dit ook opbrengen in de uitwedstrijd tegen Stellendam.

Met een ietwat gewijzigd elftal dan voorgaande weken reisden de zwart-wit gestreepte gladiatoren af naar Stellendam.

Na een fanatieke warming-up onder tropische omstandigheden te hebben afgelegd stonden de spelers om 14:30 klaar voor aanvang van de wedstrijd. NTVV begon rommelig maar ook sterk aan de wedstrijd en wist al snel voor gevaar te zorgen. Een afvallende bal voor de voeten van Glenn Kievit die verwoestend uithaalde maar zijn poging door de keeper gekeerd zag worden. Een kans voor Robin Noteboom die de bal maar net over het doel lepelde en een grote kans voor Emiel Buijs die uit een voorzet in kon koppen maar helaas zijn kopbal niet goed genoeg raakte. Aan de andere kant van het veld wist de spits van Stellendam, Bram Breederveld veelvuldig voor gevaar te zorgen. Zo duurde het ook niet lang voor de bal al in het doel lag, Breederveld wist uit een voorzet zijn voet tegen de bal aan te zetten en ‘’binnenkantje voet’’ zijn schot keurig in de hoek van het doel te plaatsen. Een domper voor NTVV welke al de nodige kansen kreeg om de voorsprong te pakken. Kort hierna lag ook de 2-0 al in het doel, wederom door spits Breederveld. Hierna was het Stellendam die op alle fronten feller en slimmer handelde en hiermee NTVV wist te overklassen. Met een 2-0 achterstand verplaatsten de zebra’s zich dus richting de kleedkamers voor een ‘’bakkie thee’’.

In de rust werden er twee wissels doorgevoerd aan de kant van NTVV. Neal Kuiper en Nick van Alphen kwamen in de gelederen voor Patrick Sep en Joran van der Spoel.

De mensen waren nog niet aan de zijlijn verschenen voor de tweede helft of de volgende tegenslag was daar voor NTVV. Een strafschop voor Stellendam die na ingrijpen van keeper Davy Schellevis werd toegekend door de scheidsrechter. Dit resulteerde dan ook in een 3-0 achterstand voor NTVV en leek hiermee de wedstrijd gespeeld. NTVV had het moeilijk maar wist bij vlagen nog wel de aanval te zoeken via Robin Noteboom en Hans Knops kon het af en toe Marko Karsbergen in werking stellen die weer heel wat kilometers aflegde om iets te forceren. Richting het einde van de wedstrijd werd ook NTVV nog een strafschop toegekend. Na een ingooi van Karsbergen op ingevallen Julian Groenendijk was er in het strafschopgebied sprake van obstructie waarna de scheidsrechter dus naar de stip wees. Jasper van der Welle nam het initiatief en tekende dan ook voor de eretreffer en bracht de score op 3-1. Hierna kreeg NTVV nog een aantal kansen, waaronder veel hoekschoppen en voorzetten maar had NTVV het geluk simpelweg niet aan hun zijde en kwam het niet tot scoren. Het einde van de wedstrijd naderde, maar uit een snelle omschakeling wist Stellendam het simpel uit te spelen en kwam het wederom tot scoren. Een 4-1 nederlaag voor de mannen uit Nieuwe-Tonge en daarmee ook een einde aan de mooie reeks van afgelopen weken.

De scherpte, felheid en strijdlust die het afgelopen weken had was tegen Stellendam gewoon net wat minder dan anders en is dan ook zichtbaar in het eindresultaat. Desalniettemin blijft NTVV in de strijd om de derde periode en mag het met een volledig team weer toewerken naar de volgende wedstrijd. Namelijk thuis op de Kopernis tegen DVV’09, een wedstrijd waar zeker kansen liggen voor NTVV om de winst te pakken en weer te klimmen op de ranglijst. Komt dat zienOpstelling: Schellevis, Sep (van Alphen), Lugtenburg, Buijs, Kom (Groenendijk), van der Spoel (Kuiper), G. Kievit, van der Welle, Noteboom, Knops, Karsbergen