Na kansloos ten onder te zijn gegaan in de thuiswedstrijd tegen WFB, staat NTVV nog met lege handen en heeft het nog geen punten weten te pakken. NTVV kent dus een slechte start van de competitie en dat is nog zacht uitgedrukt. Desalniettemin mochten de zebra’s zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen Melissant, op papier een tegenstander die te verslaan moet zijn, zeker gezien het verleden. NTVV moest het doen zonder de volgende namen afgelopen zaterdag: Mitchell Tdlohreg, Youri Kievit, Jordi Hotting, Emiel Buijs en Robin Noteboom. Er moest dus creatief worden omgesprongen met de spelers die wel aanwezig waren en zo toch nog een goede formatie op papier te zetten.

Onder zonnige omstandigheden floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. NTVV wat hier vorig seizoen gemakkelijk met 2-0 wist te winnen had al snel moeite met de gretige en felle wijze waarop Melissant de wedstrijd begon. Het spelverloop was van beide kanten erg rommelig, toch was het Melissant dat als eerste gevaarlijk wist te worden, maar keeper Davy Schellevis stond prima te keepen en wist met een prachtige reflex nog zijn doel schoon te houden. Kort hierna kwam er ook een kans voor NTVV, na een goede loopactie van Marko Karsbergen, die na herstel zijn eerste minuten weer mocht gaan maken, ging hij alleen op de keeper af, alleen door onder meer de slechte kwaliteit van het veld kwam hij niet tot scoren. Jasper van der Welle en Glenn Kievit vormden het duo centraal op het middenveld, eerstgenoemde kwam ook nog bijna tot scoren door een goede loopactie kon ook hij alleen op de keeper af gaan, maar zag zijn poging net voorlangs gaan. Melissant werd aanvallend steeds sterker en was vele malen feller dan NTVV. Een aanvaller van Melissant dreigde Jeroen Roijers met een aantal snelle schijnbewegingen voorbij te spelen, Jeroen Roijers voorkwam dit door een kleine overtreding, wat in een strafschop tegen resulteerde en ook werd verzilverd door Melissant. Zo ging NTVV dus met een 1-0 achterstand de rust in en was het spel niet om over naar huis te schrijven.

De tweede helft ging nog niet van start of de bal lag alweer in het net aan de zijde van NTVV en keek het dus tegen een 2-0 achterstand aan. Na dit tegendoelpunt werd NTVV op veel fronten afgetroefd en kwam het niet meer aan verzorgd voetbal toe, Melissant was vele malen feller, scherper en meer getergd dan NTVV dat was. Bij NTVV werd er vanuit de verdediging enkel lange ballen gehanteerd en werd de voorhoede nauwelijks goed bereikt. Hans Knops wist met zijn individuele actie nog vaak voor gevaar te zorgen en zijn man te omspelen, alleen tot echte kansen leidde dit niet. Enkele vrije trappen werden wel nog in het voordeel van NTVV gegeven maar ook hier werd niet scherp genoeg op gereageerd of de vrije trap was niet goed genoeg. De tweede helft speelde Senny Wagemaker voor Marko Karsbergen, eerstgenoemde wist uit een lange bal vanuit de verdediging nog voor enig gevaar te zorgen door in één keer de bal uit de lucht te schieten, maar de bal had net niet genoeg hoogte en kwam dus terecht in de handen van de keeper. Het spelbeeld, de beleving en de felheid was echt schrijnend aan de kant van NTVV, een gelijkspel had misschien nog terecht geweest gezien de kansen, maar een overwinning zeker niet. De wedstrijd eindigde dus in een 2-0 nederlaag voor NTVV en liep het wederom met 0 punten terug de kleedkamer in. Het dieptepunt bereikt voor NTVV, door een gelijkspel van OFB tegen Herkingen ’55 staat NTVV met lege handen en sluit het de ranglijst af met een laatste plaats.

Werk aan de winkel dus voor NTVV, wat zich nu mag gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen OFB. Een wedstrijd die zeker nog niet gewonnen is en er bij NTVV toch het een en ander zal moeten veranderen wil NTVV het spel gaan maken in Ooltgensplaat.

Opstelling: Schellevis, Sepp, J. Roijers, Lugtenburg, Kom (Heiden), E. Roijers (van der Spoel), van der Welle, G. Kievit, Knops, Karsbergen (Wagemaker)