Het zwart-wit gestreepte vlaggenschip wat onder Marius Hotting een mooie reeks neer wist te zetten afgelopen tijd, liep vorige week zaterdag wat schade op door met 4-1 van Stellendam te verliezen. Nu stond de thuiswedstrijd tegen DVV’09 op het programma, die de eerste seizoenshelft af wisten te sluiten als winterkampioen, maar de laatste weken weer wat minder presteren. Kortom; een interessante ontmoeting tussen deze twee rivalen.

NTVV wat weer kon beschikken over een sterke formatie, met het centrale duo Senny Wagemaker en Jeroen Roijers terug in de gelederen, waren klaar om de strijd aan te gaan.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en gingen gelijk aan elkaar op. Al snel kwamen er kansen aan beide kanten, zo kon Robin Noteboom al snel voor gevaar zorgen. Daarentegen viel het eerste doelpunt wel in het voordeel van DVV, een voorzet kwam bij een volledig vrijstaande Jurre Toes in de voeten die vervolgens simpel de bal in het doel kon schuiven. Een 0-1 achterstand voor de zebra’s die bij vlagen er goed uit wisten te komen, bijvoorbeeld met aanvoerder en tevens linksback Christian Lugtenburg die via de flanken vaak een eind kon komen. Helaas viel kort na het eerste doelpunt ook het tweede doelpunt in het voordeel van DVV. Een domper voor NTVV en aanhang wat toch op een beter spelbeeld had gehoopt. Na nog een dreigende situatie met Robin Noteboom en Emiel Buijs voor het doel van NTVV, floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

De tweede helft begon NTVV vele malen sterker dan DVV en kon veel druk uitoefenen op de verdediging van DVV, helaas wel zonder resultaat. De kansen waren er voor NTVV, alleen tot scoren wist het maar niet te komen. Vervolgens kwam DVV weer wat beter in de wedstrijd en kreeg NTVV het deksel op de neus. Een 0-3 achterstand voor NTVV, waardoor de wedstrijd was gespeeld. NTVV probeerde nog wat te forceren door een aantal wissels door te voeren, maar zag de wedstrijd op zijn eind lopen. Een matige wedstrijd waarin de blauw-witten het meest effectief te werk gingen en dus ook een overwinning boekten op de ‘’Nieuwe-Tongenaren’’.

Snel vergeten en toewerken naar de volgende wedstrijd die op het programma staat. Namelijk de thuiswedstrijd tegen Herkingen, nog een derby in de 4e klasse zaterdag die NTVV behoort te winnen. Uw steun is meer dan welkom, dus tot dan!

Opstelling: Schellevis, E. Roijers, J. Roijers, Wagemaker(Aantjes), Lugtenburg (Kom), van der Spoel, G. Kievit, Buijs (van Alphen), van der Welle, Karsbergen, Noteboom