Na een zaterdag rust te hebben gehad konden de Kopernicus gladiatoren zich klaarmaken voor een lastige thuiswedstrijd tegen OSV in de strijd voor de 2e periode. Mocht NTVV deze wedstrijd winnen zou het zeer goede zaken doen en de periodetitel in eigen hand hebben en zou het die week daarop moeten winnen van Stellendam. Ondanks de lang geblesseerden G. Kievit en Groenendijk en Melaard kwam trainer Marius Hotting deze zaterdag met een sterke selectie aanzetten en beloofde het een mooie wedstrijd te worden.
In de uitwedstrijd tegen OSV gaf NTVV niet thuis en werd het op kunstgras met een 6-1 score afgedroogd. Aan NTVV nu dus de taak om dit recht te zetten en op echt gras het spel te maken tegen het sterke OSV.
Onder zonnige omstandigheden floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd verliep heel rustig, in de eerste 20 minuten gebeurde vrij weinig tot niks, er werden geen grote kansen gecreƫerd en NTVV wist het spel nog niet te maken. Er moest wat meer actie, felheid en snelheid komen in het spel van NTVV, zo probeerde M. Tdlohreg de boel wat op te stoken en ervoor te zorgen dat er wat meer druk werd gezet naar voren. Helaas kreeg NTVV het deksel op de neus, een hoge lange bal werd richting het strafschopgebied van NTVV geschoten en Sep wist deze bal weg te koppen, alleen bij het wegkoppen maakte Sep een lichte overtreding op zijn tegenstander en twijfelde de scheidsrechter geen moment en gaf een strafschop voor OSV die vervolgens rustig in de hoek werd geschoten en net niet tegen gehouden kon worden door keeper van Alphen die er nog dichtbij zat.
Er kwam wat meer leven in het spel na deze tegengoal, NTVV werd feller en werd dreigender, zo viel een voorzet van Knops bij Karsbergen voor de voeten die met zijn rug naar het doel stond, maar goed wist te draaien en uit de draai met zijn links de bal beheerst in de lange hoek wist te schieten en zo de stand weer op 1-1 te brengen. De spanning was weer volledig terug in de wedstrijd en kwam NTVV tot meer kansen maar voor de rust bleef het scorebord onveranderd op 1-1 staan.

Nadat trainer Hotting in de rust zijn team had toegesproken en met enkele tips weer het veld had opgestuurd floot de scheidsrechter weer voor de andere 45 minuten.
In de tweede helft ging het op en neer en waren er zowel voor NTVV als OSV kansen alleen werd er niet gescoord. Dit liet overigens niet lang op zich wachten want na een defensieve fout van NTVV kon een speler van OSV heel gemakkelijk binnen schieten en de stand weer op een 1-2 voorsprong voor OSV te zetten.
In de aanval speelde NTVV bij vlagen goed en verzorgd voetbal alleen verdedigend wist NTVV niet altijd antwoord te geven op de snelle uitbraken van OSV. Niet veel later viel dan ook de 1-3 en was het wederom een makkelijke goal voor OSV en had de spits de bal voor het intikken en dat deed hij dan ook. NTVV leek zo onnodig de wedstrijd uit handen te geven, door kansen niet af te maken en onnodige goals tegen te krijgen.
NTVV zette wel steeds meer druk op OSV en dit leidde dan ook tot grotere kansen, waaronder Karsbergen die uit een lastige hoek nog op de lat wist te schieten en Lugtenburg die zich op prachtige wijze langs een OSV-verdediger wist te spelen alleen het schot kon nog geblokt worden. OSV hield dit niet lang vol en zo kwam een afvallende bal ook voor de voeten van Knops die geen seconde nadacht en de bal onberispelijk binnen schoot.
De score mocht dan weer bijna gelijk staan maar de 2-3 score wist NTVV niet meer om te buigen naar een gelijkspel en na nog een paar stuiptrekkingen van zowel NTVV als OSV floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Teleurstelling aan de kant van NTVV die de periode nagenoeg uit handen heeft gegeven en zou nu tegen Stellendam met grote cijfers moeten winnen om nog op doelsaldo de periode te pakken en nacompetitie te gaan spelen. Nu de periode ver weg is voor NTVV mogen ze toch terugkijken op een geslaagd seizoen onder het bewind van Marius Hotting en heeft het grote stappen gemaakt ten opzichte van voorgaande jaren en kan het hier volgend seizoen op voort borduren.
Volgende week de wedstrijd tegen Stellendam uit. Komt allen want NTVV zal jullie steun nodig hebben!
Opstelling:
Van Alphen, Sep (Kom), J. Roijers, Hotting, Buijs, E. Roijers, M. Tdlohreg, Lugtenburg, Knops (Noteboom), Karsbergen, Y. Kievit