Na vorige week een punt te hebben behaald in de thuiswedstrijd tegen Melissant. Stond nu de uitwedstrijd tegen de koploper WFB op het programma. Op papier een lastige wedstrijd en daarnaast waren er ook de nodige afwezigen aan de kant van NTVV. Desondanks wist de staf wederom een sterke formatie op papier te zetten en dus vol vertrouwen af te reizen naar Ouddorp.

Onder geweldige weersomstandigheden legden de zebra’s, op een ietwat hobbelig veld, een fanatieke warming-up af.

Om klokslag 14:30 floot de scheidsrechter voor aanvang van het eerste bedrijf. Zoals van tevoren bekend beschikte WFB over snelle buitenspelers en een spits met een goede techniek. Zo was het zaak voor NTVV om vanaf het middenveld WFB vast te zetten en zeer alert te zijn op de vleugels. Al snel werd duidelijk dat er wel wat te halen viel in Ouddorp, NTVV kwam zeker aan voetballen toe en het duo op het middenveld, Jasper van der Welle en Glenn Kievit, bleek een goede combinatie. NTVV kon al een paar keer gevaarlijk worden voor het doel van WFB maar kwam net niet tot scoren. Ook speelde zich veel gevaar af voor het doel van NTVV, waar de verdediging het nodige werk had te verrichten. Zo bleek ook het centrale duo achterin, Emiel Buijs en Christian Lugtenburg, een goede combinatie en was elke hoge bal voor Christian Lugtenburg en elk duel waarin Emiel Buijs terecht kwam werd dan ook gewonnen door laatstgenoemde. Via de zijkanten kon WFB dus heel dreigend zijn maar tot echte 100% kansen wist het nog niet te komen.

Na een steekbal op Marko Karsbergen hield hij vervolgens het overzicht en speelde de bal naar een geheel vrijstaande Robin Noteboom die geen seconde twijfelde en de bal vol het doel in volleerde. Een 0-1 voorsprong voor NTVV dus. WFB wist wat het te doen stond en deed dit niet veel later dan ook. Ondanks pitbull Emiel Buijs viel de bal voor de voeten van een aanvaller van WFB in het strafschopgebied en kon de bal strak in de hoek schieten.

Met een 1-1 ruststand stemde NTVV zicht tot dusver tevreden, alhoewel de tegengoal niet nodig had geweest.

Vol nieuwe energie en de vastberadenheid om hier minimaal een punt mee naar de Kopernis te nemen begon NTVV aan het tweede bedrijf deze voetbalzaterdag. Voor iedere meter werd gevochten en niemand verzaakte om zijn taak uit te voeren. NTVV met de nodige afwezigen dus, maar wist als collectief WFB van het doel weg te houden en zelfs voor gevaar te zorgen aan de andere kant van het veld. Door de bewegelijkheid van Marko Karsbergen en Robin Noteboom was het voor de verdediging van WFB lastig hier een antwoord op te geven. Hierdoor kwam Glenn Kievit ook vaak in de situatie om vanuit de tweede linie uit te halen, helaas niet succesvol maar NTVV bleef voortdurend gevaarlijk.

Daarentegen was het ook tegenhouden geblazen, maar zoals ook in de eerste helft waren naast de backs, Leander Kom en Patrick Sep, het centrale duo Christian Lugtenburg en Emiel Buijs de aanvalslinie van WFB de baas. Laatstgenoemde speelde een weergaloze wedstrijd. Na nog enkele stuiptrekkingen in aanvallend opzicht van WFB, liep de wedstrijd op zijn einde. De laatste minuten waren aangebroken toen ingevallen Gert Aantjes de bal kreeg in

het strafschopgebied, de doelman omspeelde, zo voor leeg doel kwam en de bal op de paal schoot. Zowel Gert Aantjes als Marko Karsbergen kregen nadat de bal weer terug van de paal kwam de herkansing om alsnog te scoren maar verzuimden dit helaas te doen. Een droomscenario voor NTVV bleek te mooi om waar te zijn. Een welverdiend punt stelden alle NTVV gezinde meer dan tevreden en is ook een resultaat om trots op te zijn.

Een boost wat NTVV wel kon gebruiken na de vele teleurstellende resultaten eerder dit seizoen.

Volgende week hebben de zebra’s een vrije dag en mag het daarna weer toewerken naar de derby tegen Herkingen’55. Een mooi affiche dus zorg dat je erbij bent!

Opstelling: Van Alphen, Sep, Lugtenburg, Buijs, Kom, Groenendijk (Aantjes), G. Kievit, van der Welle, van der Spoel, Karsbergen, Noteboom