De Sint kwam dit weekend eindelijk weer aan met de boot en wist weer vele kinderen en wellicht ook ouderen een leuke dag te bezorgen. Bij NTVV kwam in plaats van de Sint het eerste elftal van Flakkee op bezoek, helaas zonder pepernoten maar dat maakte de derby NTVV – Flakkee er niet minder om. Na een vrij weekend te hebben gehad kon NTVV, na een slechte seizoenstart, de ‘koppies’ weer even de goede kant opzetten. Een week lang heeft NTVV weer stevige trainingssessies afgewerkt met de wedstrijd tegen Flakkee in het vooruitzicht.

Ondanks afwezigen Robin Noteboom, Jordi Hotting, Davy Schellevis en Marko Karsbergen, wist de staf wederom een sterke formatie op papier te zetten.

Na een scherpe warming-up onder grauwe weersomstandigheden, floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd en kon de door Pickling Onions gesponsorde wedstrijdbal aan het rollen gebracht worden. De wedstrijd begon wat rommelig en van beide kanten was het aftasten wat de tegenstander zal doen. NTVV begon matig aan de wedstrijd en was ook achterin af en toe wat onzeker, echter resulteerde dit nog niet in een tegendoelpunt. Het spel werd veelal op het middenveld uitgevochten, dit zorgde voor felle duels en discutabele momenten. Zo vond er niet veel later ook een discutabel moment plaats in het strafschopgebied van NTVV een lange bal op een aanvaller van Flakkee werd weggekopt door verdediger Erik Roijers, maar leek tegelijkertijd een overtreding te maken op de aanvaller van Flakkee door hem naar beneden te trekken, al kon dit moment ook anders beoordeeld worden. Toch nam de scheidsrechter de beslissing om een strafschop te geven en die werd vervolgens binnengeschoten, al zat keeper Nick van Alphen in de goede hoek en leek het de bal bijna te onderscheppen. Een ongelukkige 0-1 achterstand op het scorebord, voor NTVV niet de eerste keer dit seizoen, desondanks ging NTVV beter voetballen en zelfs kansen creëren. Zo werd spits Youri Kievit in de voeten gespeeld, die vervolgens goed wegdraaide en direct Hans Knops de diepte in wist te sturen, laatstgenoemde hield het overzicht en lag de bal terug op randje 16 waar spits Youri Kievit weer verscheen en zijn inzet buitenkant paal zag gaan. Een prachtige aanval wat zeker een doelpunt had verdiend.

Na deze kans leek NTVV meer durf te tonen en het spel naar voren te verleggen. Emiel Buijs die tot dusver ook een goede wedstrijd speelde, wist snel de aanval te zoeken, hij leek de bal te verspelen maar doordat hij hier goed op reageerde en door liep kon hij direct uithalen, een kiezelhard schot spatte uiteen op de lat. Het leek zo een herhaling te worden van de voorgaande wedstrijd uit tegen SNS, grote kansen die maar niet werden verzilverd en aan de andere kant een enkele kans die gelijk resulteert in een doelpunt.

Zo ging NTVV met een 0-1 achterstand de rust in en kon het onder het genot van een dampend bekertje thee even de rust pakken en weer energie opdoen voor de tweede speelhelft.

De tweede helft ging van start en NTVV vervolgde haar missie om de wedstrijd nog om te buigen. Beide teams gingen nu min of meer gelijk op en kwamen beide niet tot scoren. NTVV wat bij vlagen goed speelde wist vaak de aanval te zoeken alleen was het vaak de laatste bal die niet aankwam. Flakkee kwam ook beter in de wedstrijd en ging meer kansen creëren,

NTVV wist dan ook een aantal keer goed weg te komen. Voor de rest vond het spel veelal op het middenveld plaats en waren de ruimtes kleiner. Flakkee wat ook enige hoekschoppen kreeg zat telkens dicht bij een doelpunt, toch wist het slagers duo Christian Lugtenburg en Jeroen Roijers de bal keer op keer weg te werken en was het de aanvalslinie van Flakkee vaak de baas. Ook NTVV kreeg weer kansen, spits Youri Kievit die goed wegdraaide dacht niet na en haalde onmiddellijk uit, helaas kon de keeper zijn inzet keren. Nog geen vijf minuten later vond er een snelle en mooie aanval plaats van NTVV waar uiteindelijk een voorzet uitkwam en door opgekomen Emiel Buijs feilloos werd binnen geschoten. Daar was dan eindelijk de gelijkmaker waar NTVV zo naar smachtte.

Met nog een klein kwartier te spelen zette zowel Flakkee als NTVV alles op alles om de winnende te maken. Aan beide kanten waren er grote ruimtes en deden zich grote kansen voor maar bij NTVV stond keeper Nick van Alphen die een aantal keer weer de rots in de branding was en het doel verder schoonhield. Voor het doel van Flakkee werd het nog heel gevaarlijk door een goede actie van Hans Knops die de bal voor gaf op spits Youri Kievit, maar voor laatstgenoemde lijkt een doelpunt wel een obsessie te worden want hij zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door de keeper van Flakkee. Na nog een tweetal schoten op doel van Julian Groenendijk en Glenn Kievit en een solo van Hans Knops, bleef de stand toch op 1-1 staan. Aan de andere kant kon Flakkee nog heel gevaarlijk worden maar ook Flakkee wist hun kansen niet meer te benutten.

Zo stapten beide teams na ruim 90 minuten gespeeld te hebben met een gelijkspel van het veld. Voor beide teams had er wellicht meer in gezeten, maar al met al is dit een terechte uitslag gezien het spelbeeld. Uitblinker Emiel Buijs werd unaniem verkozen tot man of the match mocht de gesponsorde bloemen van Bloeminique in ontvangst nemen.

Volgende week zal NTVV het opnemen en afreizen naar SV Goudswaardse Boys, een lastige tegenstander die ook gezien het verleden lastig te verslaan is. Reden des te meer voor de NTVV-aanhang om met grote aantallen te komen en de zebra’s naar de overwinning te juichen.

Opstelling: van Alphen, Sep, J. Roijers, Lugtenburg, Buijs, van der Welle, G. Kievit, Tdlohreg, E. Roijers (Groenendijk), Knops, Y. Kievit