Na de serie overwinningen van de afgelopen periode kwam NTVV de laatste twee wedstrijden niet verder dan een gelijkspel tegen zowel Zinkwegse Boys als RDM, en zo stond er een zeer belangrijk duel op het programma tegen medeconcurrent DVV’09. Beide ploegen strijden nog voor een periode. NTVV voor de 2e periode en DVV’09 voor de 3e plaats op de ranglijst, welke recht geeft op de 3e periode.

NTVV vierde tegen DVV’09 ook het 66-jarig bestaan, inclusief reünie en zo was het erg druk en gezellig op Sportpark de Kopernis. Vooraf een prachtig affiche dus! Trainer Marius Hotting kon weer over een vrijwel fitte selectie beschikken en miste alleen de langgeblesseerden Gertjan Melaard, Glenn Kievit en Hans Knops(schorsing).
Na een geweldige opkomst van beide ploegen onder luid gejoel en menig vuurwerk, mochten de spelers van de week, Mauro Steijn en Jens Koote het duel in gang zetten met de door Verpak de Jong en Koese Finance gesponsorde wedstrijdbal. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek het zoals verwacht een grote fysieke strijd te gaan worden tussen beide ploegen. Vele duels werden uitgevochten, waarbij DVV’09 iets dreigender was. NTVV kreeg na zo’n tien minuten het duel iets meer onder controle en trachtte de opbouw vanaf achteruit te verzorgen, maar door te weinig beweging in het elftal bleek dit uiterst lastig en moest de lange bal regelmatig gehanteerd worden.

DVV’09 daarentegen koos niet voor de opbouw van achteruit, maar hanteerde vrijwel iedere keer de lange bal via doelman Van der Velde. Voor NTVV redelijk eenvoudig te verdedigen en hierdoor werden de meeste duels op het middenveld uitgevochten. Een duel zonder veel kansen dus. De grootse kans voor DVV’09 kwam in de 1e helft uit een hoekschop, welke in de rebound op de lat werd geschoten. Opvallend was dat NTVV geen enkele kans wist te creëren in het 1e bedrijf en zo stond de brilstand op het scorebord na 45 minuten.
In de rust gaf trainer Hotting aan dat NTVV veel meer beweging in het elftal moest brengen, om zo aan het welbekende tikkie-takka voetbal toe te komen en nog meer strijd te leveren, want zoals bekend kon NTVV bij winst geweldige zakendoen.

NTVV begon dan ook beter aan de 2e helft. Vanuit achteruit kon er door de vele beweging beter opgebouwd worden en zo kon NTVV dreigend doorkomen op beide flanken. Binnen tien minuten kreeg NTVV de eerste grote kans via Tuns, maar zijn inzet kon gekeerd worden door Van der Velde.
Onder grote steun van het de harde kern van NTVV zetten de zebra’s nog een keertje aan. Duels werden nu wel gewonnen en NTVV kwam beter aan voetballen toe via Tdlohreg en E.Roijers, maar ook DVV’09 hield de verdediging vrijwel gesloten en op een hoekschop en een aantal vrije trappen na, kwam NTVV niet in de zestien meter van DVV’09.
Een kwartier voor het einde kreeg NTVV nog een grote kans. Na een mooie aanval via E. Roijers, Tdlohreg en Karsbergen komt de bal bij Wagemaker, maar zijn inzet kon gestopt worden door de doelman van DVV’09. Na dit moment was de pijp bij NTVV een eind leeg en was de organisatie weg.
DVV’09 kreeg na verkeerd instappen van NTVV nog een enorme mogelijkheid. De linkerspits mocht alleen op doelman Van Alphen af, maar de uitblinkende Sep maakte met zijn stoomtechnieken zo’n 10 meter achterstand goed en kon net op tijd ingrijpen. Kans weg voor DVV’09. Kort hierna nog een mogelijkheid voor DVV’09, maar door een verkeerde keuze van DVV’09 kon Sep wederom ingrijpen.

Na 93 minuten floot scheidsrechter Vos voor het einde van het duel. Voor het publiek niet een wedstrijd uit het boekje, maar beide ploegen konden leven met een gelijkspel, mede door het verlies van de andere concurrenten Stellendam en Oud-Beijerland.

De door Bloeminique gesponsorde bloemen gingen dik verdiend naar uitblinker Patrick Sep!
Komende week is NTVV vrij en kan het rustig toewerken naar de volgende thuiswedstrijd op 6 mei tegen Oud-Beijerland. We hopen natuurlijk weer op alle steun van onze trouwe supporters!

Opstelling:
Van Alphen, Sep, J. Roijers, Hotting, Buijs(Kom), Tuns(Wagemaker), Tdlohreg, E. Roijers, Lugtenburg, Y. Kievit(Karsbergen), Noteboom