Na afgelopen week tegen Melissant met enige moeite een 3-1 overwinning te hebben geboekt en de eerste plaats te hebben gepakt in de 2e periode in de 4e klasse zaterdag, stond nu de zeer lastige wedstrijd tegen koploper Zinkwegse Boys op het programma. Zinkweg die de laatste twee wedstrijden niet wist te winnen en dit toch van verrassende verenigingen, had wat recht te zetten. NTVV begon wederom met een gewijzigd elftal aan de wedstrijd, de volgende namen konden namelijk niet spelen: Y. Kievit, G. Kievit, Melaard (allen geblesseerd), Knops (geschorst).
Na enige vertraging opgelopen te hebben in de voorbereiding van NTVV floot de scheidsrechter dan toch na een stevige warming-up voor aanvang van de wedstrijd. Zoals voor de wedstrijd al een beetje bekend, was Zinkweg getergd tot op het bot en waren ze vol adrenaline om die felbegeerde drie punten in Zinkweg te houden. Zo begon NTVV, maar ook Zinkweg fel aan de wedstrijd en was mooi en verzorgd voetbal zeker niet aan de orde. Veel lange ballen werden er gespeeld over en weer en waren er regelmatig dreigende standaardsituaties van de kant van Zinkweg.

Na al enkele hoekschoppen van Zinkweg te hebben verwerkt, viel het tegendoelpunt dan toch. Een zeer goed genomen hoekschop die in de kluts kwam in het strafschopgebied werd na enige pogingen richting doel geschoten, Buijs kon zijn voet er nog tegenaan zetten maar zag zijn onderschepping vervolgens in eigen doel verdwijnen. Met een 1-0 achterstand was het aan NTVV om dit recht te zetten, NTVV wat in dit duel tevreden zou zijn met een gelijkspel kon er bij vlagen nog gevaarlijk uit komen maar tot echte kansen kwam het niet, op een schot van Groenendijk en enkele gevaarlijke situaties vanuit spitsenduo Karsbergen en Noteboom na kon NTVV niet gevaarlijk worden.
Zinkweg was zeker het eerste half uur van de eerste helft iets scherper en feller dan NTVV en kwam dan ook nog een aantal keer gevaarlijk door. Tweemaal wist een aanvaller van Zinkweg 1-op-1 op keeper Van Alphen af te gaan, maar laatstgenoemde gaf geen krimp en wist de inzet van Zinkweg te keren en tot een hoekschop te veranderen. Hoekschoppen waar Zinkweg heel gevaarlijk mee wist te worden en waar NTVV toch niet echt een sterk antwoord op had.

De wedstrijd werd steeds grimmiger, NTVV kwam iets beter in de wedstrijd en begon de duels te winnen, zo ook J. Hotting die in een kopduel opnieuw (net als tegen Herkingen) een elleboog in zijn gezicht geplant kreeg. Ruimtes waren te groot en NTVV kwam simpelweg niet aan voetballen toe, op een aantal dreigende aanvallen van Zinkweg na, die sterk werden verdedigd door slagersduo Hotting en J. Roijers, werd er na ruim 45 gefloten voor een bekertje thee en dus 15 minuten rust.
In de rust werd er weer orde op zaken gesteld door Marius Hotting en enige spelers, de stand was tenslotte nog maar een 1-0 achterstand. Er was dus simpelweg nog niks verloren en in de afgelopen wedstrijden heeft NTVV bewezen terug te komen van een achterstand en ook bij Zinkweg is dit mogelijk.

Met de wind in de rug floot de scheidsrechter voor aanvang van de tweede helft, NTVV begon sterker dan in de eerste helft. Het spel bleef rommelig maar wel meer in het voordeel van NTVV, via spelverdelers Lugtenburg en Tdlohreg wist het de flanken te bereiken om vervolgens voor gevaar te zorgen en eventueel de spitsen te bereiken.
Toch wist ook Zinkweg gevaarlijk te blijven met voornamelijk lange ballen op hun spits en toch ook weer hoekschoppen wat eigenlijk altijd voor gevaar zorgde. NTVV wist er bij vlagen snel uit te komen via backs Buijs en Sep, alleen was het vaak de laatste actie of pass niet goed en wist het niet voor directe dreiging te zorgen. Een goed ingevallen E. Roijers ging achter de bal staan voor een vrije trap, in eerste instantie liep een Zinkweg speler te snel in en moest de in de muur geschoten vrije trap opnieuw worden genomen. E. Roijers ging opnieuw achter de bal staan en schoot de bal nu met veel gevoel en controle perfect in de linker kruising, zelfs onhoudbaar voor de ellenlange keeper van Zinkweg. Grote ontlading aan de kant van NTVV en supporters en spelers in extase.

Zinkweg werd door deze goal nog vele malen agressiever en onsportiever in hun spel. Flinke duels werden er uitgevochten en veel discutabele momenten deden zich voor, ook de scheidsrechter wist zo nu en dan ook niet wat de juiste beslissing was en liet zich dan ook af en toe wat te veel beïnvloeden door aanmaningen van buitenaf. De wedstrijd ontplooide zich in een ware heksenketel en dit leverde dan ook een aantal zenuwslopende momenten op voor het doel van NTVV. Waaronder een hoekschop van Zinkweg die op een halve meter van de doellijn lag werd er door de spelers van Zinkweg gedaan of er een doelpunt was alleen hier trapte de scheidsrechter niet en wees geen doelpunt toe aan Zinkweg en de wedstrijd vervolgde zich.
Na nog een aantal zeer dreigende stuiptrekkingen van Zinkweg en nog enkele afgezwaaide aanvallen van NTVV floot de scheidsrechter na zo’n 95 minuten voor het einde van de wedstrijd en voelde het gelijkspel voor NTVV als een overwinning en stond het alsnog 3 punten los van Zinkweg op de eerste plek in de 2e periode.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RDM op het programma en dit zou zich voor NTVV weer moeten resulteren in een overtuigende driepunter. Ook bij deze uitwedstrijd tegen Zinkweg was de harde kern van NTVV aanwezig en liet zich dan ook luidruchtig horen. Ook volgende week zullen we deze 12e man nodig hebben om die 3 punten op de Kopernis te houden.
Het belooft weer een spektakel te worden dus komt allen!
Opstelling:
Van Alphen, Sep, J. Roijers, Hotting (Wagemaker), Buijs, Tuns, Lugtenburg, Tdlohreg, Groenendijk (E. Roijers), Karsbergen(Kom), Noteboom