Na vorige week op knappe wijze een gelijkspel te hebben behaald in de uitwedstrijd tegen Zinkwegse Boys, stond nu de thuiswedstrijd tegen RDM op het programma. In de uitwedstrijd beleefde NTVV een offday en verloor het met 4-1, dus aan NTVV de taak om hier verandering in te brengen. Onder zonnige weersomstandigheden werd er een warming-up afgelegd en de juiste tactiek besproken. Nog steeds waren er een aantal geblesseerden bij NTVV waaronder: Y. Kievit, G. Kievit, Melaard en afwezig was Hotting.

Met veel publiek langs de lijn floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Zoals trainer M. Hotting voorgaand aan de wedstrijd meegaf aan zijn spelers, fel beginnen, veel druk naar voren zetten en snel scoren. Op één ding na gebeurde dit ook, er werd door NTVV fel begonnen aan de wedstrijd en veel druk naar voren gezet, hier kwamen dan ook grote kansen uit. Tuns werd weggestuurd en kon alleen op de keeper afgaan alleen verzuimde te scoren en schoot de bal over. Niet veel later kreeg ook spits Karsbergen een levensgrote kans om NTVV op voorsprong te zetten, maar stuitte helaas op de keeper.

Zo was NTVV de eerste 20 minuten heel fel en had het de wedstrijd volledig onder controle zowel verdedigend als aanvallend was NTVV de betere ploeg alleen wist het de kansen vooralsnog niet af te maken en kon het zomaar gebeuren dat het doelpunt aan de andere kant zou vallen. Gelukkig gebeurde dit niet en wist NTVV toch vrij snel te scoren, uit een standaardsituatie werd de bal voorgegeven en wist Lugtenburg heel sterk binnen te koppen. Met een 1-0 voorsprong voor NTVV bleef NTVV goed voetballen en bleef het ook kansen creëren, zo werd Knops op fantastische wijze bereikt door Noteboom en Knops nam de bal vervolgens in één keer op de pantoffel en liet het metaalwerk schudden en raakte dus de lat. Vlak voor het einde van de eerste helft werd RDM wel wat sterker en kwam het wat beter in de wedstrijd. Het bleef echter wel 1-0 voor NTVV en zo floot de scheidsrechter voor een kwartier rust.
In de rust werden de koppies de goede kant opgezet en gaf trainer M. Hotting verdere aanwijzingen voor de tweede helft.

In de tweede helft was NTVV nog geen schim van wat het was in de eerste helft en had RDM de overhand op het middenveld en wist RDM al snel gevaarlijk te worden en wist NTVV nog maar net de bal weg te werken en kwam het een aantal keer goed weg. Zo was keeper Van Alphen wederom zeer belangrijk voor het zwart-witte vlaggenschip en wist het een aantal keer grote kansen van RDM om zeep te helpen. NTVV kwam er geen enkele keer meer aan te pas en vond er op het middenveld een slijtageslag plaats en wist ook een zeer goed spelende Tdlohreg niet het verschil te maken voor NTVV en moest NTVV het doen met een aantal counters alleen echte kansen kwamen hier niet uit. RDM werd nog feller dan dat ze al waren en dit leverde een aantal interessante duels op maar tevens ook aantal kleine conflicten en verbale opstootjes. NTVV ging hier over het algemeen niet in mee en probeerde het hoofd koel te houden en de wedstrijd uit te voetballen en de 1-0 voorsprong te behouden.

NTVV kreeg het steeds moeilijker en wist af en toe met hangen en wurgen maar het doel schoon te houden en zo liet een tegendoelpunt dan ook niet lang op zich wachten. In ongeveer de 88e minuut speelde een aanvaller van RDM zich vrij en besloot van een metertje of 25 uit te halen en dit zondagsschot resulteerde in een doelpunt die er via de onderkant van de lat in ging. Een teleurstelling van jewelste voor NTVV wat zeer goede zaken had gedaan als het hier 3 punten had behaald. Na nog wat blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en voelde het voor NTVV toch als een verlies.
Ook de plaatselijke hooligans van NTVV waren weer aanwezig en hebben weer nadrukkelijk van zich laten horen deze wedstrijd. Al bleek dit voor NTVV niet genoeg voor een overwinning. Volgende week is NTVV vrij en kan het toewerken naar de wedstrijd op de Kopernis op 22 april tegen DVV’09 en beloofd het wederom een spektakel te worden dus komt allen!
Opstelling:
Van Alphen, Sep, J. Roijers, Lugtenburg, Buijs (Kom), Tuns, E. Roijers (Wagemaker), Tdlohreg, Noteboom, Knops, Karsbergen (Groenendijk)