Met een prima resultaat tegen Melissant (0-2 winst) in het achterhoofd kon NTVV vandaag hele goede zakendoen tegen de buren uit Herkingen. Beide ploegen deden het tot op heden uitstekend en stonden daarmee op de 5e en 6e plaats. Al weken werd er gesproken over de derby van het jaar en nu was het dus zover.
De wedstrijdbal werd zoals altijd tegen Herkingen’55, gesponsord door onze materiaalvrouw Plonie van Es. Met de pupillen van de week, Thijmen van Oosterhout en Ruben van Maurik werd de wedstrijd in gang gezet.

Na een aftastende beginfase kreeg Herkingen wat meer grip op de wedstrijd. Het spel van Herkingen was gebaseerd op lange ballen op de in de spits opgestelde Molenaar. Via Molenaar zocht men diverse keren de rappe buitenspelers en hier had NTVV in de beginfase moeite mee. Zo kreeg Herkingen een aantal corners en door overtredingen buiten de zestien meter volgden ook enkele gevaarlijke vrije trappen. Vanuit deze momenten volgden verder geen grote kansen.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam NTVV beter in de wedstrijd. NTVV ging verder naar voren voetballen en kon druk uitoefenen op Herkingen. Hieruit volgden enkele mooie aanvallen. Na een goede pas van Tuns vanaf het middenveld kwam Noteboom vrij aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet was net iets te scherp voor de vrijstaande Karsbergen. Kort daarna een goede actie van Buijs over de linkerkant. De opvolgende voorzet werd overgeschoten door Noteboom.

Na zo’n half uur spelen de grootste kans voor NTVV. Weer een goede actie van Buijs die de bal meegaf aan Karsbergen. Deze speelde twee verdedigers voorbij een plaatste de bal in de verre hoek. Met een uiterste krachtsinspanning kon doelman Kievit de bal uit het doel werken.

Kort daarna volgde een even zo grote kans voor Herkingen. Molenaar verlengde de bal weer op de snelle buitenspeler. Deze kon vrij op doelman Melaard af, maar zijn inzet werd keurig gestopt door de sluitpost. De afvallende bal kwam voor de voeten van een Herkingen speler, maar zijn inzet kon van de lijn worden gehaald door de uitstekend meegelopen Buijs. Ruststand 0-0.

Na rust kwam NTVV goed uit de kleedkamer. Herkingen werd op de eigen helft vastgezet en NTVV kon ver van de eigen goal spelen. Tot grote kansen kwam dit in het begin niet. De strijd speelde zich vooral op het middenveld af. Een ware slijtageslag voor de middenvelders.

Halverwege de 2e helft twee wissels bij NTVV. Knops en Y. Kievit vervingen de moegestreden Kom en G. Kievit. Dit bracht wat leven in de brouwerij en NTVV gaf daarmee aan voor de volle buit te willen gaan.

Lang duurde het daarna niet. Na een mooie aanval over de linkerkant kon Noteboom de zestien meter binnen dribbelen en vanaf de achterlijn de bal op Wagemaker terugleggen. Deze kon de bal eenvoudig afleggen op Y Kievit. Zijn prachtige uithaal verdween onhoudbaar in de kruising (1-0).

Daarmee had NTVV waar het al even naar op zoek was. Herkingen bleef vanuit de counter wel gevaarlijk. Tweemaal leverde dit gevaar op. Na een diepe bal op de spits van Herkingen kwam Melaard te vroeg uit de goal waarna de spits de bal over Melaard heen kon schieten(naast). Ook Melissant kreeg eenzelfde soort mogelijkheid, maar zijn inzet ging over.

Aan de andere kant volgde nog een mogelijkheid via de doorgebroken Tuns. Zijn inzet ging ver naast de goal. NTVV probeerde de wedstrijd te controleren om zo de winst over de streep te trekken, maar na zo’n 80 minuten kantelde het spelbeeld. NTVV begon achteruit te lopen en zo kreeg Herkingen de mogelijkheid om NTVV onder druk te zetten. Dreigende momenten volgden, maar kansen kreeg Herkingen niet. In de 90e minuut gebeurde dan toch, wat velen al zagen aankomen. Een makkelijk weggegeven vrije trap kon verlengd worden door Melissant. Zijn inzet kon nog gestopt worden door Melaard, maar de rebound was een eenvoudige prooi voor Geelhoed(1-1).

Twee minuten later blies de leidsman voor het einde. Zo gaf NTVV de winst in de slotminuut uit handen. Over het geheel van de wedstrijd konden beide ploegen leven met een gelijkspel. Na afloop werden de gesponsorde bloemen van Bloeminique uitgereikt aan de uitblinker aan NTVV-zijde: Emiel Buijs!

Volgende week speelt NTVV uit tegen RDM. Aanvang 14:00.

Opstelling: Melaard, Kom(Y. Kievit), Hotting, Lugtenburg, Buijs(Groenendijk), Tuns, Tdlohreg, G. Kievit(Knops), Wagemaker, Noteboom, Karsbergen