Na de blamage in en tegen Melissant afgelopen zaterdag, stonden de Kopernicus gladiatoren op een beschamende laatste plek in de competitie met 0 punten. Een wedstrijd waarin totaal geen strijd werd geleverd en NTVV niks te vertellen had resulteerde toen in een 0-2 nederlaag. Reden genoeg om in de uitwedstrijd tegen OFB de eerste 3 punten van het seizoen te pakken en de stijgende lijn in te zetten. Na een week hard, fel en scherp getraind te hebben was NTVV getergd tot op het bot, hierbij kwam nog eens kijken dat spits Youri Kievit en Emiel Buijs weer inzetbaar waren voor de komende wedstrijd. Afwezigen waren langdurig geblesseerden: Jordi Hotting en Robin Noteboom, desalniettemin wist een van vakantie teruggekeerde trainer Marius Hotting samen met leider Martijn de Vries en keeperstrainer Gert-Jan Melaard een sterke formatie op papier te zetten.

Onder zonnige weersomstandigheden reisde NTVV af naar Ooltgensplaat, eenmaal aangekomen viel het in de verleiding om lootjes te kopen voor de wekelijkse verloting op OFB en vervolgens werd er na een stevige bespreking van de trainer een felle warming-up afgewerkt.

Iets na de klok van half 3 blies de scheidsrechter op zijn fluit voor het begin van de eerste wedstrijdhelft. OFB dat in vergelijking met vorige jaren, nu met een jong team op de proppen kwam en met een gelijkspel tegen Herkingen afgelopen zaterdag vol vertrouwen zat. Het begin van de eerste helft verliep wat rustig, misschien wat te rustig, het baltempo was namelijk niet bijster hoog. De bal werd bij NTVV achterin veelvuldig rond gespeeld en vervolgens werd dan toch de lange bal gespeeld, vaak probeerde men linksbuiten Hans Knops te vinden, wat dan ook vaak lukte, alleen het vervolg resulteerde helaas nog niet in kansen. OFB loerde met twee snelle spitsen en een vrij dynamisch middenveld op de counter, dit resulteerde dan ook af en toe in een gevaarlijke situatie voor het doel van NTVV, doordat OFB het niet goed wist uit te spelen kwam het niet tot 100% kansen en bleef de bril-stand op het ‘scorebord’ staan. Het leek wel of NTVV met de rem erop speelde en bang was een tegendoelpunt te incasseren, het enige wat NTVV nodig had was simpelweg een doelpunt. Bij vlagen werd er goed opgebouwd bij NTVV, alleen vaak was de laatste pass niet goed en kon o.a. spits Youri Kievit niet in positie komen om te scoren. Tweemaal kwam NTVV met een sterke aanval, alleen werd de bal weer snel uitverdedigd, waarna de bal bij middenvelder Glenn Kievit terecht kwam die tot twee keer toe gevaarlijk wist uit te halen, maar toch de keeper van OFB niet wist te verschalken. Zo verliep de eerste helft vrij rommelig en was er van verzorgd voetbal niet altijd sprake, moeilijke keuzes werden er gemaakt en de tweede bal was zeker niet altijd in bezit van NTVV. Zo gingen beide ploegen na 45 minuten met gemengde gevoelens weer de kleedkamer in voor een kritische analyse van de trainer.

Na een rustpauze van een kwartier liepen beide teams de grasmat in Ooltgensplaat weer op voor de tweede wedstrijdhelft.

Nadat de scheidsrechter weer floot voor het begin van de tweede helft, begon NTVV vele malen scherper dan de eerste helft. NTVV durfde meer en liet de bal sneller en verzorgd rondgaan, zo kwamen er ook veel meer ruimtes waardoor backs Emiel Buijs en Patrick Sep een aantal keer er overheen konden komen en voor een overtal situatie konden zorgen. Alsnog was het lastig om tot echte kansen te komen en de verdediging van OFB te verschalken. Enkele vrije trappen werden er in het voordeel van NTVV gegeven, die uiteraard genomen werden door balvirtuoos en tevens kanonskogel Erik Roijers. Uit deze vrije trap ontstond dan ook een gevaarlijk situatie voor het doel van OFB, zo gevaarlijk dat het resulteerde in een doelpunt! Het tweede doelpunt van het seizoen

voor NTVV en laten we hopen zeker niet de laatste, één van de nieuwe talenten die NTVV heeft mogen verwelkomen dit seizoen, namelijk Jasper van der Welle tekende nu voor de 0-1 voorsprong door met de zon in de ogen tegen de bal aan te lopen. Zoals eerder vermeld in dit wedstrijdverslag was het enige wat NTVV nodig had een doelpunt en dat bleek ook uit de overige speeltijd in de tweede helft. NTVV bleef gevaarlijk en wist zo nu en dan nog kansen te creëren, OFB wist door enkele wissels af en toe wat aanvallender te worden maar tot echte kansen wist het niet te komen door slagersduo Jeroen Roijers en Christian Lugtenburg. Even later kreeg NTVV een hoekschop toegewezen die genomen werd door doelpuntenmaker Jasper van der Welle die de bal panklaar op het hoofd van Christian Lugtenburg wist te leggen, kon laatstgenoemde de bal heel subtiel in de kruising binnen knikken. NTVV weet dus weer wat scoren is en had het geluk weer eens aan hun zijde, door deze 0-2 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld en hoefde NTVV de wedstrijd enkel nog uit te voetballen. Enkele minuten later werd ingevallen spits Nick van Alphen weggestuurd en liep zo alleen af op de keeper, helaas was de kwaliteit van de grasmat niet bijster hoog en verslikte van Alphen zich in zijn laatste stappen en kwam het onfortuinlijk niet meer tot schieten. Niet veel later vond de scheidsrechter het na ruim 90 minuten goed geweest en floot het voor het einde van de wedstrijd. Zo was de eerste 3-punter aan de zijde van NTVV een feit en kon het weer naar boven kijken op de ranglijst.

Met groot gejubel en feestvreugde verplaatste NTVV zich richting de kleedkamer voor een welverdiend en dit seizoen tot op heden denk ik het lekkerste biertje. En wanneer je dacht dat het niet mooier kon deze voetbalzaterdag, werd de selectie en in het bijzonder spits Youri Kievit nog verblijd met het bericht dat hij met zijn gekochte lootje met het fabelachtige nummer 73, een fleecedeken had gewonnen. Kortom een voetbalzaterdag in optima forma.

NTVV speelt aankomende dinsdag voor de VR-cup een uitwedstrijd tegen PSV Poortugaal. Vervolgens zal het zaterdag weer een competitiewedstrijd spelen op de Kopernis tegen ZBVH, een wedstrijd die zeker te winnen is alleen niet zonder beleving, inzet en felheid. Oftewel: ‘Komt allen want de zebra’s zullen het nodig hebben’.

Opstelling: Schellevis, Sep, J. Roijers, Lugtenburg, Buijs (Kom), E. Roijers, van der Welle, G. Kievit (van Alphen), Knops, Y. Kievit, Karsbergen (Groenendijk)

Click edit button to change this text.