Na drie verlies partijen op rij stond vandaag de wedstrijd tegen Brielle 9 op het programma.  Om 12:30 werd er afgetrapt tegen de trotse koploper van de competitie. De wedstrijd werd onder winderige omstandigheden afgewerkt.

 

De wedstrijd stond vandaag wederom onder leiding van dhr. Roijers. Na een open beginfase begon NTVV2 langzaam de wedstrijd over te nemen. Met goed combinatie spel werden langzaam de eerste kansen gecreëerd. Een aanval over de rechterkant leverde dan al snel in de wedstrijd een doelpunt op. De bal kwam terecht bij Romer die geen moment twijfelde en uithaalde van circa 25 meter. Het schot, dat de keeper volledig verraste, dwarrelde door de wind zo de rechteronderhoek in, 1-0. Met veel strijd en inzet werden maar weinig kansen weg gegeven door de zebra’s. Een spaarzame counter van Brielle 9 leverde nog wel  een kans op. Keeper Gelsemino, die terugkeerde op doel na een stage zalm fileren in Swaziland, redde uitstekend op een draaischot in de lange hoek. Kort hierna floot blaasvirtuoos Roijers voor de rust.

 

In de rust werd tevreden terug gekeken op de eerste helft. Coach Verweij en analist Noteboom gaven nog enkele instructies mee voor de tweede helft. Als NTVV 2 zo bleef voetballen was het wellicht mogelijk om de drie punten op de Kopernis te houden. Verder vonden er nog twee wisselingen plaats. Bervoets en Aantjes mochten beiden het veld betreden.

 

Met frisse moed werd begonnen aan de tweede helft, waarin NTVV 2 nu windje mee had. Na een rommelige fase werd Brielle langzaam beter. In de eerste helft speelden de gasten veelal de lange bal, nu werd de combinatie over de grond gezocht. NTVV 2 kwam steeds meer onder druk te staan. Dit leverde echter wel ruimte op voor de counter. Een vlijmscherpe counter leverde dan ook bijna de 2-0 op. Spits Aantjes was de avond daarvoor helaas wezen carnavallen in Breda. De nog half dronken zebra kon het net niet vinden na 1 op 1 te zijn gegaan met de keeper.

 

In het slot van de wedstrijd bleef Brielle zoeken naar de gelijkmaker. Een aantal minuten voor tijd werd de wedstrijd nog spannender gemaakt dan die al was. Op het middenveld besloot rechtsback van den Nieuwendijk een aanslag te plegen. Een spijkerharde overtreding werd door scheidsrechter Roijers terecht met een gele kaart bestraft. Waar rood wellicht beter op zijn plaats had geweest mocht de verdediger wederom het veld verlaten. De laatste minuten moest NTVV 2 dus met 10 man op de been zien te blijven. Tot grote kansen voor Brielle kwam het niet meer. Er werd afgeblazen, eindstand: 1-0. Eindelijk weer een overwinning, en dat op de koploper! Achteraf werd er uiteraard een kleine versnapering genuttigd om dit te vieren.

 

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen NSVV, aanvang 12:30.