Na de mooie opsteker afgelopen week tegen koploper Brielle toen er werd gewonnen met 1-0 stond NTVV een lastige klus te wachten tegen NSVV 6. In het uitduel was NTVV kansloos ten onder gegaan met een score van maar liefst 6-2.

Onder de leiding van scheidsrechter Dhr. Kees Roijers moest er om 12.30 worden afgetrapt. Vooraf gaf onze trainer Verweij in samenspraak met Dhr. Nootenboom om de linies kort op elkaar te zetten en zodoende weinig ruimte weg te geven. Na ongeveer 5 minuten keek NTVV al tegen een nederlaag aan, een slordig moment op het middenveld en NSVV kon er met de bal vandoor. Na een aantal schermutselingen in de zestien meter kreeg NTVV de bal niet weg en kon NSVV de 0-1 binnen schieten.

NTVV drukte de defensie van NSVV hierna wat meer naar achteren maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Wederom een slordig moment in de gelederen van NTVV en opnieuw was daar een razendsnelle counter en een prima goal van NSVV, 0-2! Gelukkig lieten de zebra’s de koppies niet hangen en probeerden ze NSVV wat meer onder druk te zetten zonder daar zelf al te grote risico’s te nemen. Na een aanval over de linkerkant wist Bervoets de bal voor te geven. De keeper verwerkte dit maar half waardoor Struik de bal binnen kon tikken. 1-2, spanning weer terug in de wedstrijd!

De 2e helft begint wat aftastend aan beide kanten, het eerste kwartier worden er geen grote kansen genoteerd voor beide ploegen. Na dit kwartier komt NSVV wat beter in de wedstrijd, een lange bal over de verdediging van NTVV zorgt direct voor een doelpunt welke simpel binnen getikt kon worden, 1-3. Een lichte overtreding van een van de NSVV spelers zorgt ervoor dat NTVV een vrije trap krijgt te nemen op zo’n 25 meter van het doel. Knops denkt aan een voorzet maar de bal stuitert door en tot menig verbazing vliegt de bal het doel in, onverwachts maakt NTVV de aansluitingstreffer, 2-3!

Het publiek gaat helemaal uit z’n bol en moedigt de NTVV spelers aan om meer druk te zetten op het doel van NSVV. Ondanks dat NTVV net iets beter speelt dan NSVV is de eindpass steeds net niet goed totdat Van den Nieuwendijk een levensgrote kans krijgt op de 3-3, deze schrikt hier zo van dat tot op de dag van vandaag de robuuste verdediger zwetend in zijn bed wakker wordt. Gelukkig heeft hij dit toch nog aardig kunnen verwerken met wat rave-teven. Op de counter weet NSVV, na een overtreding op Heiden, de 2-4 te maken. Het verzet is gebroken en kort hierna fluit de uitstekende leidsman Roijers voor het laatst op zijn fluitje. Volgende week wacht de kraker tegen Barendrecht 16, de huidige koploper in deze klasse.
U bent van harte welkom om te komen supporten en onze zebra’s aan dat extra duwtje in te rug te helpen zodat de punten weer voor op de kopernis blijven.

Tot dan!!